Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento jednoduchý, ale výživný recept je ideální jako lehký oběd či večeře, přičemž potěší nejen milovníky bezmasé kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Bramborový fondán:
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Moje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej slunečnicový,
máslo,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
brambory,
smetana na vaření,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
smetana,
olej slunečnicový,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
cizrna,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
limetka,
olej slunečnicový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.