Vegetariánský boršč

Danielitha Kuchařka: Danielitha

Doba přípravy: 60 2 porce Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

červená řepa (čerstvá, nebo sterilizovaná cca 250 g)
mrkev (100 gramů)
brambory (2x velké)
česnek (4 stroužky)
bílé sterilizované zelí (nebo červené sterilizované zelí, cca 100-150 g)
vývar zeleninový
spařená čerstvá rajčata (případně rajčatový protlak nebo loupaná rajčata) postačí jedna konzerva protlaku
sůl
pepř
případně chilli papričky
olej cca 2 lžíce
cibule (jedna velká)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev s olejem dáme nakrájenou cibuli, česnek, brambory, na kostičky nakrájenou řepu a zelí.

  2. Necháme chvíli orestovat a zalijeme vývarem. Necháme vařit tak dlouho dokud nebudou brambory, řepa a zelí měkké.

  3. Poté přidáváme protlak nebo rajčata. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli.

  4. Jako bonus je možné přidat kysanou smetanu, případně pokud je někdo zvyklý je možno zahustit solamylem, ale my to neděláme. Podávat můžeme s celozrnným pečivem nebo "jen tak".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vegetariánský boršč

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dobrý boršč, robievam podobne, máme to radi, aj keď vegetariáni nie sme. :-) Dávam prvý bod, možno niekto iný vyskúša tiež. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bořč recept zeleninový borč vegetariánský ruský boršč veetariánské recepty z řepy boršč pro děti bořč boršč vgetarián vegetarianský boršč z bile řepy recept na borč dietní borc boršč recept dobrý borc recept na zeleninovy borc boršč pro vegerariány vegetariánský boršč s červenou řepou bořč polévka polevka bořč rychlý borč recept na rychli borc borč z červené řepy