Vepřové na václavkách

recepty73 Kuchař: recepty73

3 - 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

cca 500 g vepřového masa - kotlety, kýta, plec, krkovice...
200 g václavek pokrájených, spařených a scezených
50 g uzeného špeku nebo slaniny
1 velká cibule
2 stroužky česneku
snítka tymiánu, rozmarýnu či majoránky
sůl
pepř celý
cca 500 ml vývaru
jíška
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.

  2. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova, ke které přidáme osmažit ze všech stran i připravené maso, ke kterému ke konci smažení přidáme rozvonět i nasekaný česnek a bylinky dle vlastního výběru (obliby).

  3. Václavky očistíme, pokrájíme na nudličky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme, přidáme k masu, vše zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.

  4. Omáčku zahustíme dle potřeby jíškou (nebo záklechtkou), dochutíme ji, je-li třeba, dle vlastní chuti a krátce provaříme.

  5. Podáváme s rýží, knedlíkem, bramborem, těstovinami, bramborovou kaší...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na václavkách

Tématické fráze: vepřové maso recepty vepřové nudličky vepřova krkovice na vaclavkach recepty z vepřového masa vepřové nudličky maso recepty veprove maso na vaclavkach vepřová kýta na slanině kýta vepřové maso recepty vepřová kotleta recepty vepřová pečeně plátky recept maso na václavkách recept na vepřové nudličky vepřové nudličky recept recepty z vepřového masa plecko recepty vepřové maso vepřové maso recepty kýta vepřové maso recepty kýta omáčky recepty

Zapomněl/a jsem heslo