Polský sernik
Hutný polský dezert z vajec a tvarohu rozhodně stojí za vyzkoušení. Dezert tvoří tvarohová směs posypaná sušeným ovocem, které zvolíme podle naší chuti - skvěle chutnají například švestky, brusinky či rozinky.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebné suroviny připravíme předem, aby měly pokojovou teplotu.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C a plech s vyšším krajem vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, mouku a promícháme dohladka. Nakonec přidáme vejce a zlehka promícháme. Nešleháme, aby v hmotě nebylo moc vzduchu.
Krok 4: Nalijeme na plech a posypeme sušeným ovocem.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polský sernik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yAZx
Moje poznámka
Polský sernik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yAZx
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 10 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 31 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
tvaroh,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
vejce,
ovoce sušené
Komentáře (2)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0