

Polská velikonoční bábovka
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 15 g droždí
- 60 g cukr krupice
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 lžičky soli
- citronová kůra
- pomerančová kůra
- 3 vajíčka
- 185 g másla
- 75 g rozinek
- Poleva:
- 250 moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce horké vody
- Na ozdobu:
- vlašské ořechy
- kandované třešně a podobně
Postup přípravy receptu
Ze všech ingrediencí si vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Hotové těsto naplníme do bábovkové formy, kterou si vymažeme a vysypeme strouhankou.
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 40 minut, vyzkoušíme špejlí.
Hotovou a vychladlou bábovku polejeme polevou a můžeme různě ozdobit, dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Svět ženy a recept je opět upraven na menší množství.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polská velikonoční bábovka
-
Irisko, samozřejmě jsem ho "ubouchala"
v pekárně
-
Ta bábovka vypadá moc dobře. A těsto by se asi dalo vybouchat i v pekárně, ne?
+
-
misza určitě ano, ale já fakt nevím, kolik, možná by pomohla cathleen
. Dělám spíš z čerstvého, ale proti sušenému droždí nemám vůbec nic a dobře se používá
-
Jani je možné použít sušené droždí? Ještě s ním nemám v bábovkách zkušenosti
-
Ukladam do oblibenich
-
misza zkus, je hodně zvláštní a polít ji můžeš čímkoliv, jakoukoliv polevou.
-
Jani bábovka vypadá úžasně, hned bych si nabídla
Určitě si zaslouží bodíka, ukládám a brzy vyzkouším
-
Jani, určitě bych to zkusila, dobrý nápad!!! Já neumím fondán
-
Jani myslíš,že kdybych ji nahoru polila rozpuštěným fondánem,že to bude moc sladké?Moc se mi recept zamlouvá.
-
Jiřičko vyzkoušej, možná to nevypadá, ale byla fakt dobrá. Jen já nejsem moc na to zdobení
-
To vypadá moc dobře a já tuto bábovku určitě vyzkouším na Velikonoce. S tou polevou by se ta dalo postavit i na vánoční stůl.