Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Dobrý knedlík s omáčkou patří mezi klasická jídla české kuchyně. Do tohoto kynutého knedlíku přidáme i uzené maso, díky tomu má výraznější chuť. Skvěle chutná například s křenovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, kvásek, sůl, kousky uzeného masa a na kostičky nakrájenou housku. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout na teplém místě.
Krok 3: Z těsta tvoříme knedlíky, které ještě necháme chvíli vykynout.
Krok 4: Pak je vaříme pomalým varem na každé straně asi 5 minut.
Krok 5: Knedlíky podáváme například ke křenové omáčce.
Zveřejněno 25. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2A3L
Moje poznámka
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2A3L
Nejnovější recepty
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 7 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 8 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 8 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 9 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 10 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 10 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 13 hodinami
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
mouka hrubá,
vejce,
sůl,
maso uzené,
houska
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.