Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice pečená v medovo-pivní marinádě

Pokud máte rádi vepřové, tahle krkovička vás vynese do nebes. Základem je kvalitní krkovice a dobře ochucená marináda s medem a pivem, díky které bude maso krásně měkké a šťavnaté. Recept je vhodný i pro grilování, ale když maso upečete v troubě, získáte skvělou šťávu.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme kečup, sójovou omáčku, med, sůl, papriku a pepř. Maso naložíme na 2 hodiny (nebo i do druhého dne) do marinády. Krok 2: Na dno pekáče rozložíme nakrájenou cibuli, na ni položíme plátky masa, podlijeme pivem a při teplotě 180 °C dusíme asi 30 minut. Pekáč odkryjeme a maso necháme opéct za občasného otáčení a potírání zbytkem marinády. Dle potřeby podléváme. Krok 3: Krkovici můžeme také grilovat, ale nezískáme tak ten dobrý sos. Krok 4: Podáváme s chlebem nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP: 20 nejlepších příloh k masu

Zveřejněno 26. 2. 2025

Poznámka autorky Handour

Marinádu můžeme koupit již hotovou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená v medovo-pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkwz6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená v medovo-pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkwz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, kečup sladký, omáčka sojová, med, olej, pivo černé, cibule, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu