Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí

ivulinka Kuchařka:

Vepřové maso 19 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

1 kg vepřového masa /plecka/
2 cibule
Nyní v akci
5 stroužků česneku
sůl
pepř
bobkový list
1 dcl piva
1 lžíce medu
1 lžička maggi
1 lžíce kečupu
1 lžička Country koření
jíška tmavá (instantní)
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno.

  2. Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a opepříme, vložíme bobkový list, podlijeme asi 1 dcl vody, pekáček zakryjeme víkem a dáme péct do trouby asi na 200°C.

  3. Mezitím si rozehřejeme med, přidáme pivo, maggi, kečup a Country koření.

  4. Až je maso poloměkké, zalijeme ho pivním roztokem, dáme do trouby a dopečeme již odryté.

    Pokud chceme více omáčky, třeba k rýži, pak výpek dolijeme vodou a zahustíme instantní jíškou, necháme projít varem buď v troubě nebo na sporáku.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí

  • Alca B. Alca B.

    Chválím! Právě jsme dojedli a je to výborné! Pivo jsem použila černé a dala jsem více contry koření (3 lžičky). Jelikož máme rádi více sosíku, tak jsem vodu přidala hned do té směsi med, pivo atd. Na konci jsem malinko zahustila. Jako přílohu jsme měli hranolky. :-K :yes:

    Odpovědět

  • majerma majerma

    Nooo,dnes jsem to skusila....přesně dle návodu a musím říct,že mně to moc nezaujalo (rodinu také né).Na tomhle receptu se moc skazit nedá a fakt to dobrý nebylo.Nejlepší byla rýže.Možná máme jiné chutě.Nechci nikoho urazit,ale tohle už nikdy více.....:no::-//

    Odpovědět

  • nikiii nikiii

    Tak jsem odzkoušela a výýýýýborné, doporučuji všude kama chodím :-)):-)):-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • nikiii nikiii

    ivulinka: díky moc, hned v sobotu se na to vrhnu (aby z toho něco měl i manžel), už teď se mi sbíhají sliny. :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    nikiii: já použila světlé, ale ani tmavým nic nepokazíš, díky za zájem:-K

    Odpovědět

  • nikiii nikiii

    Recept vypadá báječně, co nejdřív vyzkouším. Jen bych se chtěla zeptat, jestli je lepší použít pivo světlé nebo černé?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    A tak díky tvému novému receptu vidím i jeden, na který jsem zapoměla. Ivo, já miluji tvoje hotovky;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Aničko, děkuji:-K:-K:-K.
    Jsem ráda, že chutnalo, nám ostatně taky:-), díky za fotky, jsou super:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivulinko:-p:yes::yes:
    Dnes jsem dělala k obědu,přesně podle Tebe i s tím světlým pivem;-)Šťávy bylo dost,máme rádi přírodní,tak jsem ani nezahušťovala.Moc nám chutnalo:-pdíky za krásný,chutný receptík:-K
    Bodík jsem dala už minule,tak dnes jen pochvalu:-))a fotky:-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes::yes::-p krása:yes::-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Zvláštní směsice chutí, já si dokonce myslím, že to pivo s medem se ve spojení česneku+maggi vytratí. Kombinaci černé pivo+med znám, ale toto bude o něčem jiném...
    No nejspíš to budu muset vyzkoušet:-p:-) a uvidíme;-), už proto, že ty fotky vypadají jedle:-p:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivanko,krásné fotky:-Ka príma receptík:-pukládám,také mi plecko odpočívá na mrazáku:-))a brzo udělám.Jen pivko dám černé,zdá se mi,že i hezky barví;-)+10bodík máš jistý:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Joj, to je krásná kombinace med - pivo! Tak tohle na tom svém masožravci vyzkouším! Díky Ivulinko :-K +8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivulinko, tohle bude jasná dobrota, krásná fotka a máš 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ivuli super receptík:yes:+1

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo