Buchta Himaláje

janaka Kuchařka:

Moučníky , Řezy 88 názorů

594
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Suroviny

2 vrchovaté hrnky hladké mouky
1 hrnek pískového cukru
1 kypřící prášek
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
2 i více lžic kakaa
Náplň:
2 tvarohy v papíru
1 vanilkový pudinkový prášek
1 hrnek cukru moučka
2 vejce
1 hrnek mléka
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny, něco přes půl těsta vlijeme na plech s vyšším okrajem, na toto těsto přijde nádivka z tvarohu: Cukr ušleháme s vejci, přidáme tvaroh a mléko a vanilkový pudinkový prášek. Nádivku jsem na těsto dávala lžící, aby se nepropadla na dno. Nahoru přijde zbytek tmavého těsta.

  2. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Krájíme až úplně studené. Buchta je moc dobrá, určitě vyzkoušejte!!

Poznámka

Buchta je moc dobrá, určitě vyzkoušejte!!

Zdroj www.mimibazar.cz

Do tvarohu můžeme přidat rum a rozinky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 884 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Buchta Himaláje

  • Miru Miru

    Výborná buchtička,dělám ji už několik let a jedna z nejoblíbenějších, hlavně je rychlá.:yes:

    Odpovědět

  • Anne Anne(neregistrovaný)

    Náplň hrozně řídká, jinak by to bylo OK :-(

    Odpovědět

  • Ladka Ladka(neregistrovaná)

    tuto buchtu delam nekolik let je u nas velice oblibena jeste davam nahoru cokoladovou polevu a je hned pryc

    Odpovědět

  • rakowska rakowska

    Moc dobré. Jeden hrnek hladké mouky jsem nahradila špaldovou. Ubrala jsem cukr v těstě i v tvarohu

    Odpovědět

  • marieminarova marieminarova

    Tuto buchtu mám od maminky a peču ji už asi 20 let.Jen do tvarohu dávám šlehačku místo mléka.Buchtička je vláčná a dobrá:yes:

    Odpovědět

  • Veryw Veryw

    Výborná buchtička:yes::yes:
    Troškujsem si to upravila dle potřeby, do naplně dala pudinky dva a jen půlku mléka....měla jsem řidší vaničkový tvaroh...
    Těsta udělala o pulku více a vše bylo super..dávám jí jeden den:-)
    nahoru jsem na náplň pokladla na jenmno nakrájené čerstvé jadohy.... mňamka:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Výborná buchta :-p:yes: už nic nezbylo :-D

    Odpovědět

  • fialetta fialetta(neregistrovaná)

    Mňam,veľmi dobrý koláčik. Milujem všetko tvarohové :-)

    Odpovědět

  • BETKA BETKA(neregistrovaný)

    PEČIEM PRÁVE UŽ DRUHÝ KRÁT JE VÝBORNA

    Odpovědět

  • BETKA BETKA(neregistrovaný)

    PEČIEM PRÁVE UŽ DRUHÝ KRÁT JE VÝBORNA AlzbetaVeresova@seznam.cz

    Odpovědět

  • Lenora32 Lenora32

    ahoj mám dotaz na buchtu Himaláje. Prosím tě vypadá úžasně, chci ji vyzkoušet můžeš mi prosím poradit na jak velkém plechu jsi jí pekla? Moc díky:-)

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Tak už jen chvilku a bude dopečeno.....podle vůně to bude super.:-p

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    Výborný moučníček :-p Trochu jsem si upravila náplň- tvaroh,pudinkový prášek,cukr,2žloutky,z bílků sníh a jen polovinu hrnku mléka!Jako odměrku jsem použila 300ml hrnek.Ukládám a určitě udělám znova :yes:Díky za super recept:-K

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38

    tak jsem právě dodělala tento recept, a nejde mi na rozum, proč jsem měla tu náplň tak děsně řídkou? úplně tekutou, takže ta druhá půlka mi na to skoro nešla dát, tak jsem jí taky rozředila.. jenže nemám ten vršek jednolitej celek... možná to tak má být, ale na těch fotkách to tak nevypadá. :-S co jsem udělala špatně......???:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Buchta dobrá, rychlá. Nám stačí dát do obojího ani ne půlka cukru. Zkusila jsem jí s broskvema, ale jsou mdlý, příště do ní vrazim maliny, to by mohlo být ono :-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo