Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí krokety

Dozlatova osmažené krokety z rybího masa, ochuceného muškátovým květem, petrželkou a sýrem, chutnají skvěle například s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme k nim podávat i dip na namáčení.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filé necháme rozmrazit a spolu s houskou umeleme. Krok 2: Přidáme jedno vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a trochu nastrouhané citronové kůry. Dochutíme solí, mletým bílý pepřem a špetkou muškátového květu. Krok 3: Dobře promícháme, podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Krok 4: Zbylé vejce, trochu mléka, soli a hladkou mouku rozšleháme na těstíčko bez hrudek. Krok 5: Z hmoty tvoříme malé kuličky, které namáčíme v těstíčku a obalujeme ve strouhance. Krok 6: Po obou stranách osmažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje. Krok 7: Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk a podáváme.

TIP: Jak připravit krokety bez brambor

Zveřejněno 29. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65jz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65jz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept, moc jsem si pochutnala, dobrý nápad jak dodat do jídelníčku více ryb :) Jarka

Suroviny:
filé, vejce, sýr eidam, mouka hladká, strouhanka, mléko, houska, kůra citronová, sůl, pepř bílý mletý, květ muškátový, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu