Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí krokety

Dozlatova osmažené krokety z rybího masa, ochuceného muškátovým květem, petrželkou a sýrem, chutnají skvěle například s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme k nim podávat i dip na namáčení.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filé necháme rozmrazit a spolu s houskou umeleme. Krok 2: Přidáme jedno vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a trochu nastrouhané citronové kůry. Dochutíme solí, mletým bílý pepřem a špetkou muškátového květu. Krok 3: Dobře promícháme, podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Krok 4: Zbylé vejce, trochu mléka, soli a hladkou mouku rozšleháme na těstíčko bez hrudek. Krok 5: Z hmoty tvoříme malé kuličky, které namáčíme v těstíčku a obalujeme ve strouhance. Krok 6: Po obou stranách osmažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje. Krok 7: Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk a podáváme.

TIP: Jak připravit krokety bez brambor

Zveřejněno 29. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65jz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65jz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept, moc jsem si pochutnala, dobrý nápad jak dodat do jídelníčku více ryb :) Jarka

Suroviny:
filé, vejce, sýr eidam, mouka hladká, strouhanka, mléko, houska, kůra citronová, sůl, pepř bílý mletý, květ muškátový, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu