Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z medvědího česneku

Bylinkou, která symbolizuje jaro, je bezesporu medvědí česnek. Jeho listy sbíráme než začne kvést, jsou totiž nejšťavnatější. Z medvědího česneku můžete připravit lahodné pesto, které v má v kuchyni opravdu všestranné využití.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Medvědí česnek omyjeme a necháme okapat. Poté jej nakrájíme nadrobno. Krok 2: Ořechy rozmixujeme a přilijeme olej. Přidáme nakrájený medvědí česnek a mixujeme na kaši. Krok 3: Lehce osolíme a opepříme, přidáme chilli na zvýraznění chuti. Promícháme a pesto naplníme do malých skleniček. Krok 4: Pesto můžeme použít k potírání všech druhů masa na pečení, ke špagetám a podle chuti.

TIP: Jak zpracovat medvědí česnek?

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mog

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ořechy vlašské, olej, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý, chilli, pepř cayenský

Přidat fotografie receptu