Jehněčí kotletky
Šťavnaté maso jehněčích kotletek v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou vytváří kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Příprava je překvapivě jednoduchá, ale výsledek působí dojmem luxusní restaurace.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 2: Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu.
Krok 3: Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin.
Krok 4: Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme.
Krok 5: Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme.
Krok 6: Podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 8 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 19 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Suroviny:
olej,
protlak rajčatový,
omáčka sojová,
pepř česnekový,
sůl,
víno červené
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.