Veganské chilli s ajvarem podle Coolinarika.com

Bezmasá jídla Doba přípravy: 65 min 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Bezmasá jídla Doba přípravy: 65 min 1 názor

Suroviny 4 porce

200 g fazolí červená ledvina Lagris (den předem namočených ve vodě)
1 cibule
1 střední batáta (sladká brambora)
1 paprika
1 menší cuketa
1 menší lilek
olivový olej
½ lžičky himalájské soli
½ lžičky mletého kajenského pepře
1 lžíce mletého kmínu
½ lžíce cejlonské skořice
800 g rajčat krájených Podravka
3 lžíce Podravka ajvaru
hrst listů petržele

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.

  2. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek.

  3. Přidáme sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody.

  4. Scezené fazole přidáme k zelenině společně s krájenými rajčaty a ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.
    Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.

Komentáře k receptu Veganské chilli s ajvarem podle Coolinarika.com