Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkový perník

Velice oblíbeným moučníkem, který nám připomene nedělní odpoledne u babičky, je bezesporu perník, který nádherně provoní kuchyň. Perník, spojený rybízovým džemem, s polevou z ledových kaštanů, bude pro vaše ústa tím pravým potěšením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

amanzes

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do mísy prosejeme obě dvě mouky, přidáme kypřicí prášek, kakao, cukr, koření a promícháme. Krok 3: Přidáme mléko, vejce a máslo (nebo olej). Šlehačem rozmícháme a vlijeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá. Krok 4: Po upečení necháme perník vychladnout. Poté jej podélně rozpůlíme, natřeme džemem a opět spojíme dohromady. Krok 5: Tyčinky ledových kaštanů nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Připravenou polevou polijeme perník.

Zveřejněno 30. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO035

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO035

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, kypřící prášek, kakao holandské, mléko, vejce, máslo, koření do perníku, tyčinka ledové kaštany

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu