Hrníčkový perník
Velice oblíbeným moučníkem, který nám připomene nedělní odpoledne u babičky, je bezesporu perník, který nádherně provoní kuchyň. Perník, spojený rybízovým džemem, s polevou z ledových kaštanů, bude pro vaše ústa tím pravým potěšením.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy prosejeme obě dvě mouky, přidáme kypřicí prášek, kakao, cukr, koření a promícháme.
Krok 3: Přidáme mléko, vejce a máslo (nebo olej). Šlehačem rozmícháme a vlijeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Po upečení necháme perník vychladnout. Poté jej podélně rozpůlíme, natřeme džemem a opět spojíme dohromady.
Krok 5: Tyčinky ledových kaštanů nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Připravenou polevou polijeme perník.
Zveřejněno 30. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO035
Moje poznámka
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO035
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 23 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 11 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
máslo,
koření do perníku,
tyčinka ledové kaštany
Komentáře (1)