Pivní sekaná
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji tedy nevynechejte. Díky pivu má maso i výpek krásnou barvu a výbornou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousky, dáme na pánev a mírně rozškvaříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a spolu se špekem krátce osmažíme. Necháme vychladnout.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C.
Krok 3: Rohlík nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, zalijeme mlékem a rukou lehce promícháme, necháme nasáknout.
Krok 4: Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, tymián, hořčici, utřený česnek, namočený rohlík, cibuli se špekem a vše rukou promícháme. S hotovou směsí několikrát bouchneme o prkénko, abychom se zbavili vzduchových bublin a sekaná nám při pečení nepraskala.
Krok 5: Ze směsi vytvarujeme mokrýma rukama sekanou, vložíme ji do pekáčku, přelijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 6: Pečeme asi 75 minut. Sekanou při pečení často přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme pivem.
Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5PN
Moje poznámka
Pivní sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5PN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 38 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
špek,
rohlík,
mléko,
vejce,
sůl,
majoránka,
pepř mletý,
tymián,
hořčice dijonská,
česnek,
pivo světlé
Komentáře (1)