Konina na černo

tejaja Kuchařka:

Jiné maso 15 názorů

55

Suroviny

1 kg koňského masa
100 g uzené slaniny
olej
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
1 lžíce octa
celý pepř
nové koření
hřebíček
bobkový list
tymián
zázvor
trocha citronové kůry
1-2 lžíce hladké mouky
šípková povidla (můžou být i rybízová)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme.

  2. Podlejeme vodou a lyžicou octu, pridáme nakrájanú cibuľu, čierne korenie, nové korenie, klinček, bobkový list, tymián, zázvor (i čerstvý), citrónovú kôru. Dusíme domäkka.

  3. Vyberieme mäkké mäso, pridáme múku, šípkový lekvár a povaríme krátko. Potom vložíme mäso (šťavu je dobré precediť alebo rozmixovať).
    Podávame s knedlíkom.

Poznámka

Recept som dostala od Laďky (spagetky) a ďakujem jej zaň. Zároveä jej ďakujem, že mi ho povolila vložiť na web.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Konina na černo

  • kamilio kamilio(neregistrovaný)

    Nanishko, ty si blbá jako bys bylo z Prahy! Žer si své šunčičky plné E-ček a uvidíš, jak dopadneš.... :-//

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Nanishka: nebudem sa opakovať, ale presne tak je potom týraním aj chov svíň, kráv, oviec, atď. Ak ti niečo nechutí, nejedz, ale "na blití" je mi z tvojho komentára.:no:

    Odpovědět

  • Nanishka Nanishka(neregistrovaná)

    Dobrý recetp by to mohl být ale né z koně..To je jak týrání zvířat vařit koně , jíst koně normálně mi je z toho nablití :-(( :-//:no

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    marlyn, pochádzam z Prešova a Prešovčanom sa odjakživa hovorí "koňare", pretože Prešov bol známy chovom koní. Koní všetkého druhu - parkúrových, dostihových, voltýžových ale aj koní chovaných ako jatočné zvieratá. Keď som bola dieťa boli v Prešove asi 4 mäsiarne len s konským mäsom. Teraz už nie. Takže ťa musím poopraviť, kôň sa chová aj ako jatočné zviera.
    Kone mám rada, presne rovnako ako ostatné živočíchy na Zemi. Bez výnimky.;-) ;-) ;-)

    Odpovědět

  • marlyn marlyn

    tejajo právě si prohlížím tvoje recepty, máš je opravdu supr, ale nechápu jak můžete jíst konský maso, to přece není chovné zvíře na jídlo.;-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Tak Vašku, to ti poviem, nechutilo mi jesť len jeden jediný raz v živote - keď som mala pred rokmi predpísaný Biseptol. To som sa na jedlo nemohla ani pozrieť;-);-);-)Bohužiaľ, ako redukčnú diátu to nemožno použiť:-D:-D Inak mi chutí vždy:-//

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jen děvčata provokujte !!!!!alespoň koninou. Alespoň se dozvím něco nového a poznám, že jste vpořádku. Kdybych jsem byl mladší, tak by se provokovalo ještě lépe a více. Takhle prvokujeme jen naše žlučníky a potžmo doktory, když by nám přestalo chutnat.Ale to nás snad taková smůla nepotká.:-D;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vašku, ešte jedna dávka koniny je v mrazáku, takže ešte aspoň raz budem provokovať:-D:-D:-p:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Babinko. Jsem línej někam jezdit. To by se to muselo šiknout. Ono se to povede. To já jen tak provokuju. Ale díky. Jsi moc FAJN. ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vašku, nenaříkej, už kolikrát jsem tě zvala, abys přijel pro balíček koniny:-!;-)dokud ještě je:-pvždyť to máš pouhých 50 km a co to je v dnešní době za dálku-nic moc, nažhav automobil a jedééém:-D:yes::-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Terezko. Jak nedáte pokoj s tou koninou, tak už budu naštvane. Stále ji nemohu sehnat. +bodík

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ešte poznámka : šťavu som nemixovala ani necedila, my to máme radšej tak. Bolo to výborné:yes: Laďka, ešte raz vďaka:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Bibinka Bibinka

    Tejajo, to je pro mě jako stvořené, protože koniny mám stále dost a tak ten tvůj recept určitě spáchám. Mě také Špagetka pomohla recepty, když se u nás to koňské maso objevilo. Ápropó, zrovna dělám koňský guláš:-D:-!:-pDávám ti boda:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Terezko, nemáš zač :-8, vždyť recepty jsou od toho, aby se šířily dál. Jsem ráda, že chutnalo a asi se budu inspirovat, protože bych udělala tátovi strašnou radost ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo