

Konina na černo
Suroviny
- 1 kg koňského masa
- 100 g uzené slaniny
- olej
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1 lžíce octa
- celý pepř
- nové koření
- hřebíček
- bobkový list
- tymián
- zázvor
- trocha citronové kůry
- 1-2 lžíce hladké mouky
- šípková povidla (můžou být i rybízová)
Postup přípravy receptu
Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme.
Podlejeme vodou a lyžicou octu, pridáme nakrájanú cibuľu, čierne korenie, nové korenie, klinček, bobkový list, tymián, zázvor (i čerstvý), citrónovú kôru. Dusíme domäkka.
Vyberieme mäkké mäso, pridáme múku, šípkový lekvár a povaríme krátko. Potom vložíme mäso (šťavu je dobré precediť alebo rozmixovať).
Podávame s knedlíkom.
Poznámka od kuchařky
Recept som dostala od Laďky (spagetky) a ďakujem jej zaň. Zároveä jej ďakujem, že mi ho povolila vložiť na web.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Konina na černo
-
Nanishko, ty si blbá jako bys bylo z Prahy! Žer si své šunčičky plné E-ček a uvidíš, jak dopadneš....
-
Nanishka: nebudem sa opakovať, ale presne tak je potom týraním aj chov svíň, kráv, oviec, atď. Ak ti niečo nechutí, nejedz, ale "na blití" je mi z tvojho komentára.
-
Dobrý recetp by to mohl být ale né z koně..To je jak týrání zvířat vařit koně , jíst koně normálně mi je z toho nablití
:no
-
marlyn, pochádzam z Prešova a Prešovčanom sa odjakživa hovorí "koňare", pretože Prešov bol známy chovom koní. Koní všetkého druhu - parkúrových, dostihových, voltýžových ale aj koní chovaných ako jatočné zvieratá. Keď som bola dieťa boli v Prešove asi 4 mäsiarne len s konským mäsom. Teraz už nie. Takže ťa musím poopraviť, kôň sa chová aj ako jatočné zviera.
Kone mám rada, presne rovnako ako ostatné živočíchy na Zemi. Bez výnimky. -
tejajo právě si prohlížím tvoje recepty, máš je opravdu supr, ale nechápu jak můžete jíst konský maso, to přece není chovné zvíře na jídlo.
-
Tak Vašku, to ti poviem, nechutilo mi jesť len jeden jediný raz v živote - keď som mala pred rokmi predpísaný Biseptol. To som sa na jedlo nemohla ani pozrieť
Bohužiaľ, ako redukčnú diátu to nemožno použiť
Inak mi chutí vždy
-
Jen děvčata provokujte !!!!!alespoň koninou. Alespoň se dozvím něco nového a poznám, že jste vpořádku. Kdybych jsem byl mladší, tak by se provokovalo ještě lépe a více. Takhle prvokujeme jen naše žlučníky a potžmo doktory, když by nám přestalo chutnat.Ale to nás snad taková smůla nepotká.
-
Vašku, ešte jedna dávka koniny je v mrazáku, takže ešte aspoň raz budem provokovať
-
Babinko. Jsem línej někam jezdit. To by se to muselo šiknout. Ono se to povede. To já jen tak provokuju. Ale díky. Jsi moc FAJN.
-
Vašku, nenaříkej, už kolikrát jsem tě zvala, abys přijel pro balíček koniny
dokud ještě je
vždyť to máš pouhých 50 km a co to je v dnešní době za dálku-nic moc, nažhav automobil a jedééém
-
Terezko. Jak nedáte pokoj s tou koninou, tak už budu naštvane. Stále ji nemohu sehnat. +bodík
-
Ešte poznámka : šťavu som nemixovala ani necedila, my to máme radšej tak. Bolo to výborné
Laďka, ešte raz vďaka
-
-
Tejajo, to je pro mě jako stvořené, protože koniny mám stále dost a tak ten tvůj recept určitě spáchám. Mě také Špagetka pomohla recepty, když se u nás to koňské maso objevilo. Ápropó, zrovna dělám koňský guláš
Dávám ti boda
-
Terezko, nemáš zač
, vždyť recepty jsou od toho, aby se šířily dál. Jsem ráda, že chutnalo a asi se budu inspirovat, protože bych udělala tátovi strašnou radost