Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní fazole s jalapeňos

Máte rádi pikantní pokrmy? Pak vás zajisté osloví tento recept na pikantní fazole s pálivými papričkami jalapeňos. Fazolovou směs podáváme s restovanými telecími párky. Fazole příjemně zahřejí a zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby namáčení fazolí

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat. Poté je uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, ale nevyléváme. Krok 2: Nakrájíme veškerou zeleninu. Cibuli nasekáme, rajčata pokrájíme na střední kostky a papričky jalapeňos na co nejmenší kousky. Krok 3: V kastrolu zkaramelizujeme cukr, přidáme olej, červenou cibuli a papričky jalapeňos. Za stálého míchání necháme zesklovatět cibuli, přidáme rajčata, trochu vývaru z fazolí a uvařené fazole. Krok 4: Vše přivedeme k varu a vaříme 5-8 minut. Poté přilijeme bramborový škrob rozmíchaný ve vodě. Promícháme a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, případně ještě trochou cukru a chilli. Krok 5: Telecí párky nakrájíme na kousky, opečeme na pánvi s trochou oleje a obložíme jimi podávané fazole.

TIP: Fazole - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní fazole s jalapeňos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYqyR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní fazole s jalapeňos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYqyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole červené, cibule červená, rajče, paprička jalapeňos, olej, cukr krupice, škrob bramborový, sůl, párky telecí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu