Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině pečený v alobalu je jednoduchá, ale efektní pochoutka, která potěší všechny milovníky sýrů. Spojení jemně rozpečeného hermelínu a křupavé slaniny vytváří dokonalou chuťovou kombinaci, kterou podtrhuje šťavnatost zachovaná díky pečení v alobalu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IsaraLune

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Alobal odtrhneme tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Krok 3: Doprostřed kápneme trochu oleje a na něj vsypeme trochu koření dle chuti. Hermelín v tomto obalíme ze všech stran. Krok 4: Nakrájíme cibuli a česnek na tenké plátky. Jednu část vložíme na olej s kořením a druhou odložíme. Krok 5: Hermelín obalíme slaninou a položíme na střed alobalu. Na něj přidáme zbylou část cibule a česneku. Krok 6: Hermelín zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Krok 7: Pečeme zhruba 10 minut. V polovině sýr otočíme, aby byl rovnoměrně opečený.

TIP: Jak upéct hermelín v troubě - rady a tipy

Zveřejněno 22. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín ve slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wlE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín ve slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wlE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
sýr hermelín, slanina, olej, česnek, cibule, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu