Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový fondant

Slovo fondant pochází z francouzského fondre, tedy „rozpouštět se“. A přesně to tento dokonalý čokoládový dezert udělá ve vašich ústech. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá, takže ji zvládnou i začátečníci. Skvěle bude chutnat se zmrzlinou i sezónním ovocem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IsaraLune

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

porce = zapékací miska o objemu 150-180 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Čokoládu nalámeme na kostičky a vložíme do misky s máslem. Společně dáme do vodní lázně a mícháme do hladka. Krok 3: V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny a opatrně vmícháme do čokolády. Krok 4: Zapékací formičky nebo keramické mističky vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Těsto lijeme zhruba do 3/4 mističek. Krok 5: Ve vyhřáté formě pečeme 9-10 minut. Krok 6: Po vyndání z trouby opatrně překlopíme mističky na talířky. Aby fondant dobře vyklouzl, doporučuji přehodit přes mističky malý navlhčený hadřík. Krok 7: Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou nebo ovocem.

TIP: Výroba domácí zmrzliny bez zmrzlinovače

Zveřejněno 29. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMJp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMJp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda hořká, máslo, vejce, cukr krupice, sůl, kakao

Přidat fotografie receptu