Restovaný chřest se žampiony
Způsobů, jak zpracovat chřest, je celá řada. Pokud ale hledáte něco nového, tento recept je přesně pro vás. Stačí jej jen s žampiony orestovat na másle a výsledný pokrm můžete podávat jako přílohu k masu, nebo samostatně s opečenou bagetkou a balzamikem.
Postup přípravy
Krok 1: Zelený chřest opláchneme, osušíme a odlomíme dřevnaté konce. Stonky chřestu nakrájíme na kousky cca 2,5 cm dlouhé, hlavičky ponecháme celé. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme a stroužky nasekáme.
Krok 2: Do rozehřáté pánve dáme rozpustit 1 lžíci másla a za občasného míchání restujeme chřest 3 - 4 minuty podle síly stonků. Poté jej vyndáme na talíř, do pánve přidáme druhou lžíci másla a plátky žampionů a restujeme 3 minuty.
Krok 3: Přidáme česnek, necháme rozvonět a vrátíme chřest do pánve. Přidáme koření, dosolíme a zlehka promícháme.
Krok 4: Ihned podáváme samostatné třeba s opečeným plátkem pečiva a pokapané balzamikem, nebo jako přílohu k pečeným i grilovaným masům.
Zveřejněno 27. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaný chřest se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp9XZ
Moje poznámka
Restovaný chřest se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp9XZ
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 17 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 17 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 17 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 17 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
MirkaMohelska před 4 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
MirkaP před 57 minutami
Pařížský salát
Teenka3105 před 13 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 15 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 16 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 16 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 16 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 18 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 18 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
žampióny,
česnek,
máslo,
rajče sušené,
ocet balsamiko,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)