Smažený chřest v parmazánové strouhance

terezicka1 Kuchařka:

Bezmasá jídla 2 názory

43

Suroviny

8 bílých chřestů
strouhanka
vejce
hl.mouka
hrst parmazánu strouhaného
300 ml bílého vína
500 ml vody
špetka soli
na avokádový dip:
1 avokádo
sůl
pepř
citronová šťáva
1 stroužek česneku
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem. Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.

  2. Připravíme vajíčka, mouku a strouhanku. Do strouhanky přidáme sýr.
    Chřest po vychlazení osolíme, a obalíme v trojobalu. Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení rovnoměrné.

  3. Podáváme s kaší, zeleninovým salátem a nebo s avokádovým dipem.
    Avokádový dip připravíme tak, že avokádo rozkrojíme, sloupneme a rozmixujeme spolu s česnekem a dochutíme solí a citronovou šťávou.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený chřest v parmazánové strouhance

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo