

Smažený chřest v parmazánové strouhance
Suroviny
- 8 bílých chřestů
- strouhanka
- vejce
- hl. mouka
- hrst parmazánu strouhaného
- 300 ml bílého vína
- 500 ml vody
- špetka soli
- na avokádový dip:
- 1 avokádo
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy receptu
Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem. Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.
Připravíme vajíčka, mouku a strouhanku. Do strouhanky přidáme sýr.
Chřest po vychlazení osolíme a obalíme v trojobalu. Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení rovnoměrné.Podáváme s kaší, zeleninovým salátem a nebo s avokádovým dipem.
Avokádový dip připravíme tak, že avokádo rozkrojíme, sloupneme a rozmixujeme spolu s česnekem a dochutíme solí a citronovou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/