Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované maso chutná nejlépe, když je správně naložené a perfektně ugrilované. Přinášíme výběr 15 receptů, které se osvědčily milovníkům grilovaného jídla napříč sezónami. Najdete mezi nimi klasiku i originální nápady.

Grilování patří k nejoblíbenějším letním radovánkám a pro milovníky masa představuje ideální příležitost, jak si dopřát šťavnatý steak, marinovaná žebírka nebo voňavý kuřecí špíz. Ať už grilujete na zahradě, na balkóně nebo pod širým nebem, správný výběr masa a dobře vyladěná marináda hrají hlavní roli.

1/15

    2 z 15

    Grilovaná kuřecí prsa

    Grilovaná kuřecí prsa

    Marinované kuřecí maso získá na grilu jemnou chuť i křupavou kůrčičku. Citron a olivový olej zvýrazní přirozenou svěžest masa, zatímco žár grilu zachová jeho šťavnatost. Grilovaná prsa potěší lehkostí i jednoduchostí přípravy a hodí se k jakékoli příloze.

    3 z 15

    Grilované krevety

    Grilované krevety Video

    Krevety s marinádou z citronu a česneku promění běžné grilování v zážitek plný chutí moře. Gril krevetám dodá lehké zauzení i pevnou strukturu, která se krásně rozplývá na jazyku. Hodí se jako rychlý předkrm nebo hlavní jídlo na letní večer u grilu, kterou vhodně doplní grilovaná zelenina či čerstvé pečivo.

    4 z 15

    Pikantní grilovaná kuřecí prsa

    Pikantní grilovaná kuřecí prsa

    Kuřecí prsa s pálivou marinádou potěší každého, kdo má rád jídla s řízem. Kari, chilli a francouzská hrubozrnná hořčice proniknou do masa a během grilování vytvoří neodolatelnou krustu. Vnitřek zůstane vláčný, čímž vznikne skvělé spojení intenzivní chuti a jemné struktury.

    7 z 15

    Grilované marinované plátky krkovičky

    Grilované marinované plátky krkovičky

    Marinovaná krkovička se na grilu změní v šťavnaté maso s chutnou kůrkou. Koření a česnek proniknou do masa, které při tepelné úpravě zůstává šťavnaté. Maso osloví svou jednoduchostí a skvělou chutí, která se hodí k čerstvému chlebu i k pečeným bramborám.

    8 z 15

    Grilované hovězí kuličky

    Grilované hovězí kuličky

    Hovězí maso upravené do kuliček se na grilu rychle propéká a získává zlatavou barvu. Maso můžete také předem marinovat a dodat mu tak šťavnatost a výraznou chuť, která zůstává i po tepelné úpravě. Kuličky se dobře servírují a snadno se jedí i dětem.

    10 z 15

    Pikantní grilovaná žebra

    Pikantní grilovaná žebra

    Žebra naložená v pikantní marinádě získají na grilu výraznou barvu a neodolatelnou chuť. Maso změkne natolik, že se odděluje od kosti při každém soustu. Kombinace pomalého grilování a silného koření zaručí chuťový zážitek, který si hosté budou dlouho pamatovat. 

    11 z 15

    Grilovaný kuřecí steak

    Grilovaný kuřecí steak

    Kuřecí maso se na grilu změní v křehký a šťavnatý steak, který osloví i náročné strávníky. Dobře zvolená marináda pronikne do vláken a zvýrazní každé sousto aromatickým kořením. Díky rychlé přípravě a příjemné chuti se steak hodí jak na oběd, tak na večerní přátelské posezení u ohně.

    13 z 15

    Grilované placaté kuře za milión dolarů

    Grilované placaté kuře za milión  dolarů

    Celé kuře rozložené naplocho se díky této úpravě propéká rovnoměrně a udrží si šťavnatost. Peče se na krajících chleba bez otáčení. Bylinky, olej a citron vytvoří marinádu, která maso nejen ochutí, ale i krásně provoní. Gril dodá kůži křupavost a podtrhne chuť masa. Výsledek působí efektně a přitom zůstává velmi snadný na přípravu.

    14 z 15

    Grilovaná roláda z mletého masa

    Grilovaná roláda z mletého masa

    Jednoduchá roláda z mletého masa vybízí ke kreativitě při výběru náplně i ochucení celé směsi. Gril dodá roládě pevnou strukturu a vytvoří chutnou kůrku na povrchu. Uvnitř zůstane maso vláčné, obohacené o chuť zeleniny a rozteklého sýra. Roládu grilujte nepřímo, při teplotě maximálně 180 °C.

    15 z 15

    Grilovaná králičí stehna

    Grilovaná králičí stehna

    Králičí maso je náchylné k vysušení a tak je dobré ho nejprve naložit do marinády. Ta je v tomto případě jednoduchá a skládá se jen z oleje a koření. Díky pomalému pečení zůstávají králičí stehna šťavnatá a měkká. Podávejte je se zeleninou a čerstvým pečivem.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky