

Smažený chřest
Suroviny
- svazek chřestu ( 500 g )
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a povaříme cca 10 minut v osolené vodě s plátkem citronu a lžičkou cukru.
Necháme ho okapat v sítu, osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, které mírně osolíme, nakonec ve strouhance a na oleji osmažíme dozlatova.
Je to méně obvyklá úprava chřestu, ale stojí za vyzkoušení.
Poznámka od kuchařky
Tip na odstranění dřevnatých částí: chřest uchopíme oběma rukama a mírným tlakem ohýbáme do oblouku. Chřest se zlomí v místě, kde končí jeho zdřevnatělá část.
Odlomené kousky a vývar z chřestu použijeme na polévku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažený chřest
-
jipohe: a proč zmařit??????Máš možnost sem dát receptíky s chřestem,tak pojď ať se pokocháme Tvými nápady co s chřestem udělat,mne se vždy líbí když si někdo vytipuje sezoní recepty a pak se kochá,no fajn,ale dej svůj proč né tuto možnost máme každý!!!!Tak už se těším na tvé receptíky s touto lahůdkou chřestem a věřím,že né jen já!!!!!Tak šup sem s receptíkem
-
Jak může někdo takovou lahůdku jako je chřest takhle zmařit
-
-
Teda oloupat a obalit chrest, to byla piplacka
Ale je to dobrutka, chutna mi to jako smazeny kvetak
Mela jsem bily chrest a strasne moc se lamal. Jedine co mi neslo bylo loupani dle rady v receptu, takze jsem musela pouzit skrabku. Jak rikam, byla to piplacka. Ale jinak
-
Moc Děkuji za skvělí nápad,mám chřest v lednici připavený na polévku,ale tohle dude určitě 100 krát lepší.Jdu nato
www.toprecepty.cz
-
ja sparglu milujem ale nikdy som si ju nevyprazala, raz to skusim.
-
jéé
, už je tam
-
marcik: moc děkuju za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo. Díky za krásnou fotku a za bodík, který se ale někde zatoulal
-
i tato úpravu chřestu je výborná
, máš 17
-
-
tak to je super receptík,to chce vyzkoušet a i manipulaci s chřestem jak na to
+1
-
Tak tohle zaslouží poklonu za nápad, který mne nenapadl a protože mám chřest rád, tak to jisto jistě vyzkouším. +bodík 15
-
Daniella O.: Dani děkuju.
Tady je sice debata o konzervovaném, ale já měla taky čerstvý, ale bilý. Zelený by byl asi lepší.
-
Maris, tak to by me nenapadlo. Urcite vyzkousim a bodika za originalitu mas predem
. Diky za inspiraci...
. Jenom urcite udelam ze zeleneho a cerstveho...
.
-
Maris
, přiznám se, že naposledy jsem kupovala sterilovaný chřest ještě v Plusu (před rokem tu skončil). Byl bílý, lehce křupavý a opravdu dobrý. Výrobce bohužel nevím
. Jinak se mi stalo, že jsem jinde koupila sterilovaný a byl hezký jen od pohledu - při manipulaci byl neskutečně měkký, a chuťově jako bláto... Teď si jednou za uherák kupuju čerstvý, ale tady je to bída. To co nabízejí, bývá tmavé a nezhledné cosi... Takže u nás bývá opravdu jen "jednou za rok".