Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový koláč

Během právě probíhající jahodové sezony není receptů na sladké moučníky nikdy dost. Kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čerstvých jahod potěší celou rodinu a koláč ze stolu zmizí rychlostí blesku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme vejce, cukr, máslo, vanilkový cukr a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut na 180 °C. Po upečení necháme piškot vychladnout. Krok 4: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a překrojíme. Mléčnou čokoládu nastrouháme. Krok 5: Z tvarohu, másla a moučkového cukru vyšleháme krém, který dle potřeby můžeme zředit mlékem. Krém namažeme na vychladlý piškot. Krok 6: Ozdobíme jahodami a hustě posypeme strouhanou čokoládou.

Zveřejněno 15. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mvX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mvX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, kakao, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, tvaroh, mléko, tuk, mouka hrubá, jahody, čokoláda mléčná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu