Džem z lesních jahod
V lese nalezneme malé červené plody lesních jahůdek. Z jahod můžete připravit lahodný džem, který v kuchyni zajisté upotřebíte. Jejich sbírání je sice pracnější, ale výsledek stojí za to.
Postup přípravy
Krok 1: Jahůdky propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do hrnce se silným dnem.
Krok 2: Přisypeme želírovací cukr, přidáme špetku kyseliny citronové, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 5 minut.
Krok 3: Kápnutím na talířek zjistíme, jestli džem dobře tuhne. Pokud ne, přidáme ještě trochu kyseliny citronové.
Krok 4: Nakonec vmícháme obsah z poloviny vanilkového lusku.
Krok 5: Plníme do vyvařených skleniček, ihned uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Asi po půl hodině otočíme zpět a necháme vychladnout.
Zveřejněno 25. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z lesních jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkXGL
Moje poznámka
Džem z lesních jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkXGL
Nejnovější recepty
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílý chléb
Petulice před 4 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 2 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 2 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 4 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 4 hodinami
Suroviny:
jahody lesní,
cukr želírovací,
kyselina citronová,
lusk vanilkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.