Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem

Kdo by neměl rád jahodové knedlíky! Pokud vám na zahrádce ještě nějaké zůstaly, pusťte se do vaření. Se snadným kynutým těstem jde jejich výroba krásně od ruky, a než se uvaří, stihnete připravit jogurtovou omáčku. Chutnají dětem i dospělým.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + kynutí 60 minut

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + kynutí 60 minut)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté směs vlijeme do mísy se zbylou prosátou moukou, přidáme vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto a přikryjeme ho potravinovou fólií. Necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 dílů a z každého vytvarujeme placičku. Na každou položíme jahody (množství podle velikosti) a pečlivě zabalíme. Knedlíky necháme 10 minut odpočívat. Krok 4: Knedlíky vaříme v páře 10 minut. Po uvaření je ihned propíchneme vidličkou, aby vyšla pára. Krok 5: Zbylé jahody smícháme s jogurtem a cukrem a vše rozmixujeme. Krok 6: Hotové knedlíky podáváme přelité jogurtovou omáčkou.

TIP: Nejlepší jahodové dobroty

Zveřejněno 6. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQyV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, vejce, cukr krupice, sůl, jogurt bílý, jahody, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu