Pečivo z bramborového těsta
Vyzkoušejte netradiční pečivo s jemnou chutí a vláčnou střídou – housky z bramborového těsta jsou skvělou alternativou k běžnému pečivu. Díky vařeným bramborám zůstanou nadýchané a měkké i druhý den.
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek smícháme a necháme 1 hodinu pracovat (kynout).
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin včetně jemně nastrouhaných brambor a mírně teplého sádla. Opět necháme kynout alespoň 45 minut.
Krok 3: Těsto rozdělíme na jednotlivé díly. Pokud budeme dělat housky, rozdělíme ho na 10-16 kuliček (podle toho, jak je chceme mít velké). Pokud budeme dělat bagety, stačí na 2-3 díly.
Krok 4: Poté umotáme do houstiček, rohlíků nebo baget.
Krok 5: Dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme opět kynout asi 20 minut.
Krok 6: Včas zapneme troubu na 200 °C.
Krok 7: Poté potřeme mlékem nebo bílkem a posypeme různými semínky, mákem, solí.
Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme
na 200 °C asi 15-20 minut.
na 200 °C asi 15-20 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečivo z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnE5
Moje poznámka
Pečivo z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnE5
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 18 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 18 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 8 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 8 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 8 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 8 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 10 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 10 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 11 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
droždí,
mouka špaldová hrubá,
brambory,
sádlo,
sůl,
mléko,
mák,
sůl
Komentáře (2)