Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zápara (do těsta na pečivo)

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 9. 2016 13:50

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ještě jsem nezkoušela záparu ze špaldové mouky, ale ta prý může řídnout.

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

11. 9. 2016 21:54

Hľadím ako puk...:-D

maiva maiva

9. 9. 2016 18:45

Nestačím se divit, co nás nenaučíš:-D, pěkné:yes:

mysulka mysulka

7. 9. 2016 09:00

:yes::yes:

cathleen cathleen

6. 9. 2016 14:20

nigina: Heli, zrovna jsem si dala na stránky čiště pšeničný kváskový, s touto záparou - mrkni, jak má tmavou střídu;-)
http://www.pekarnomanie.cz/psenicny-chleba-se-semi...
TZ se dělá kvůli přeželatinování části mouky, která pak saje víc vody a pečivo je díky tomu déle vláčné, víc nadýchané.
Zápara změkčuje velké části mouky a semen.......také přispívá ke zvýšení množství vody v těstě....dělá pečivo tmavší a přirozeně sladší .....a těsto díky ní rychleji kyne.

zizala: děkuju:-K ae odbornice zdaleka ne:-D jen mě to baví.

nigina

6. 9. 2016 13:51

Ja som ešte záparu do chleba nerobila, lebo sa bojím, že zle odhadnem množstvo pridanej tekutiny práve kvôli vode, ktorá zostáva nevsiaknutá v semienkach zápary. Viem, že by som mohla dosypať múku, ale vždy, keď som tvoj recept nejak upravovala (napr. tým dosypaním múky) tak som to zorala. Tak to mám radšej dľa receptu, nie som taká dáka talentovaná pekárka. Ivi, podľa teba tá múka v zápare je niečo ako TZ? Ale doň sa dáva biela múka, nie? Ja ho varím, lebo keď somskúšala len spariť, bolo to riedke. Potom som vygooglila, že TZ sa varí ...do 70°C. Trochu síce nejasné, ale tak mi TZ lepšie funguje. Tú záparu by som veru chcela skúsiť. Áno, krásne si tam popísala deje a aj význam, takže :yes: a díky:-*

zizala zizala (moderátorka)

5. 9. 2016 15:18

Smekám, jsi opravdová odbornice, mohla by ses pečením z fleku živit :yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co je zápara zapara co je to zápara žitná zápara zápara do chleba pečivo se záparou výroba zapary jak se děla zapara zápara recept chleb zapara jak udělat záparu do chleba zápara semínek priprava zapary testo se zaparou zápara co to je seminkova zapara pecivo se zaparem jak udělat záparu co je to zápara do chleba zapar do kynutého těsta

Suroviny: mouka, vločky, voda

TopRecepty.cz

Zápara (do těsta na pečivo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8DYg