Bramborové pečivo k masu

Bramborová jídla Doba přípravy: cca 25 minut + pečení v troubě asi 30 minut 3 názory

Bramborová jídla Doba přípravy: cca 25 minut + pečení v troubě asi 30 minut 3 názory

Suroviny 4 (asi 11 ks)

600 g brambor
120 g másla
4 žloutky
sůl
pepř
bílek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

  2. Vychladlé brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme sůl a pepř, změklé máslo a žloutky. Vše smícháme a utvoříme placičky (bez mouky), poklademe na plech a potřeme rozšlehaným bílkem s trochou vody.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme s masem nebo jen se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Bramborové pečivo k masu

  • RubyRom RubyRom(autor receptu)

    JindraTom: peču na 180 st . asi 30 minut , ale záleží na troubě, každá peče jinak, takže je třeba ohlídat

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    JindraTom: ;-) nad fotkou je uvedeno "Doba přípravy: cca 25 minut + pečení v troubě asi 30 minut".
    Já bych pekla asi na 180°- 200°C.

    Odpovědět

  • JindraTom JindraTom

    Dobrý den, můžu se zeptat jak dlouho a na kolik stupňů placičky pečete?

    Odpovědět

Tématické fráze: pečivo s bramborem pecivo z bramborové kaše kolik brambor je 120g pečivo k masu bramborove testo na pecivo recept pečivo z brambor bez mouky bramborový salát bramborová příloha ke kuřecímu masu branborový salát bramborovepecivokmasu