Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněná meruňkáda

Sladké meruňky, hřejivé koření a kapka rumu - tahle kořeněná meruňkáda je jako letní slunce zavřené ve sklenici. Skvěle se hodí na tousty, k sýrům i do pečení. Vychutnejte si meruňky jinak, a to krásně voňavé a zajímavě kořeněné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 2: Nakrájené meruňky vložíme do kastrolu s co nejširším dnem, podlijeme troškou vody a rumu a přivedeme k varu. Hned ze začátku se je pokusíme rozmačkat šťouchadlem na brambory, aby pustily šťávu. Krok 3: Přidáme cukr, koření a vaříme na mírném plameni asi 25 minut. Podle chuti průběžně dosladíme vybraným sirupem, případně cukrem. Krok 4: Jakmile se tekutina zredukuje a směs zhoustne, vylovíme z ní koření a džemem naplníme sterilizovanou zavařovací sklenici, kterou obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Marmelády, džemy a jejich nejrůznější varianty

Zveřejněno 16. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná meruňkáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6wY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná meruňkáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6wY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
meruňky, cukr třtinový, skořice celá, koření hřebíček, badyán, koření nové koření, rum bílý

Přidat fotografie receptu