Rajčata v kořeněném nálevu

Iness Kuchařka: Iness

8 sklenic ,,sedmiček" Zavařeniny 17 názorů

Suroviny

4 kg zralých tvrdých rajčat
cukr
sůl
ocet
celé nové koření
celý pepř
sušený tymián
bobkový list
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic.

  2. Do každé skelnice dáme 1 PL cukru, 1/2 ČL soli, 1 PL octa, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu.

  3. To vše zalejeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když dáte vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na spodek sklenice pod rajčata.

  4. Sterilujeme 25 minut na 85°C.

  5. Použití: Základ pro přípravu polévek a omáček nebo podklad pro některé úpravy masa.

Poznámka

ČL-čajová lžička, PL-polévková lžíce

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčata v kořeněném nálevu

  • Zdenka1 Zdenka1

    Děkuji za výborný tip, jak zpracovat přebytečná rajčata. Dávala jsem do malých skleniček. Už jsem jednu otevřela a s výsledkem jsem moc spokojená. Posílám zasloužený bodík.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Já si myslím, že sterilované ve vodě nejsou tolik měkké...ale to záleží na každém, jak to máte rádi;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já dělám i rajčata ve vlastní šťávě - přidám jen koření a sterilizuju.Ale i toto vypadá krásně ;-):yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Rozumím. :-D Docela jsem "nalomená". Vlastní rajčata nemám, ale snad doběhnu pár koupit a jednu skleničku strčím do hrnce. Jako experiment. :-D

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Tak zkusit to můžete...zkusit se má všechno:-));-)(bez vody:-))Já používám i tu vodu z těch rajčat a u švestek dávám také vodu, protože děti mají rádi pak tu šťávu ;-):-))

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Díky moc. Já dělám ve vlastní šťávě švestky, cukr se krásně rozpustí, ovoce pustí vodu, všechny chutě se smíchají. Slouží pak v zimě na koláč apod. Tak mi to u těch rajčat přišlo stejné. Díky.;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Nene horkou nebo teplou vodu do sklenic. Kdyby jsme to nechali ve vlastní šťávě, tak by se nám nerzpustil cukr a koření by správně nerozvinulo svou chuť;-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Zeptám se úplně hloupě. Zalijeme horkou vodou... vodu do sklenic nebo už uzavřené sklenice ke sterilizaci zalijeme vodou a sterilujeme ? Já to chápu bez vody, jako "rajčata ve vlastní šťávě". Je to tak ? :-?:-8:-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Rajčata sterilizací trochu vyblednou, proto jsou do oranžova:-))

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Je to sklenice ,,sedmička";-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    pěkný recept:yes: - škoda, že mi z domácích rajčat na zavařování už nezbývá:-/

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vypadá to, jako červené meruňky:-),myslím, že super a ta dávka je na jednu 3dl sklenku, Ingrid? Nebo je to sedmička? Fotka skresluje;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    JJ ,takové věci mám v malíčku...:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Byla jsi rychlejší :-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Iness, když si rozklikneš " upravit " - pod názvem receptu, tak to tam můžeš připsat. ;-):-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sterilizace rajčat zavařovani rajčat jak zpracovat rajčata zavařovaná rajčata rajčata zavařování sterilizování rajčat rajcata sterilizace rajčata v sladkokyselém nálevu rajcata ve sladkokyselem nalevu zavařování rajčata zavarovani zelenych rajcat zaváření rajčat zavařování švestek sterilizovaná rajčata sterilujeme rajčata rajčata bez sterilizace jak zpracovat prebytecna rajcata papriky a rajčata zavařování sterilizování paprik sterilizace paprik

Zapomněl/a jsem heslo