Kořeněné oříšky

RAWMANIA.cz Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min PT0H10M 1 porce Ostatní 9 názorů

32

Suroviny

1 miska oříšků (použiji střední zavařovačku)
- různé oříšky (nebo semínka)
- 2-3 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžička uzené papriky
- špetka kajenského pepře
- cca 0,5 lžičky soli (postupně solím)
- půl 0,5 agáve nebo jiného tekutého sladidla
- 1-2 lžičky olivového oleje (nebo jiného oleje)
- trocha tahini
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Najděte si zavařovačku s víčkem. Dejte do ní oříšky a tekuté ingredience (olej, agáve, tahini). Zavřete zavařovačku a pořádně protřepte, klidně déle, jen ať se všechny oříšky obalí.

  2. Nakonec přidejte ostatní ingredience a opět protřepte. V tomto bodě ještě déle. Směs prohrábněte lžičkou, bude se lepit na strany. Pokud bude koření na spodu sklenice, přidejte více oleje nebo tahini. Chceme, aby všechno koření bylo na oříškách (v závěru stejně kousek zůstane v zavařovačce, takže s olejem s mírou).

  3. Nechte směs naložit nejlépe na hodinku do ledničky a pak podávejte! Mňamka!! Pokud máte některé koření více rádi, můžete změnit množství v receptu, v každém případě to bude dobré. Pokud nemáte uzenou papriku, nezoufejte, lahůdkové droždí udělá své!

Poznámka

Koukněte na originální recept - http://rawmania.cz/recepty/item/196-korenene-orech...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kořeněné oříšky

  • Navir Navir

    zizala: Děkuji za vysvětlení. Nikdy jsem se o to nezajímala, až tato diskuze mě vlastně nakopla k tomu, jak to s těmi neloupanými arašídy vlastně je :-) Bože, jak je člověk starej, tak se stále učí :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Navir: Jo, ta je pražená, je to na ní i napsané. Vietnamci u nás prodávali dřív nepražené arašídy, loupané, ale nepražené. Ta slupka na nich není tmavě červená, ale jen světle oříškově hnědá.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    zizala: Teď se možná zeptám blbě, ale ta podzemnice olejná, co se objevuje většinou okolo Mikuláše, ta v těch slupkách - to už je pražený :-? Opravdu jsi mě teď dostala.

    Odpovědět

  • RAWMANIA.cz RAWMANIA.cz(autorka receptu)

    Bruslit z toho nijak nemusíme ;-) Ve směsi nejsou použity arašídy, pouze kešu a mandle. Obojí natural. Arašídy nejsou RAW, máte pravdu a proto tu nejsou ani použity :-) Tento recept opravdu doporučuji, oříšky chutnají mnohem lépe než ty ze supermarketu :-)

    ► Barča z rawmania.cz

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Navir: arašídy se nejedí syrové, musí se tepelně upravit vařením nebo pražením, tudíž se nehodí do tohoto stylu stravování. Hodila jsem dotaz dřív, než jsem se zamyslela :-8
    Možná by autor/ka mohl/a do ingrediencí napsat, které oříšky a semínka jsou nejvhodnější. Tady jsme laici ;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Tak koukám, že v tom děláte zmatky všichni :-)
    Tak kdo má pravdu:-?
    Žížala - asi ano, uznala chybu
    Casino - v čem je Žížala rafinovaná a z čeho mají autoři vybruslit:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: To je omyl. Až nyní jsem si všimla, že na obrázku nejsou arašídy, ale jen kešu a mandle :-8:-8
    Arašídy se do raw stravování nehodí, honem mi to nedošlo. Já jsem dřív ty arašídy párkrát koupila a pražila jsem je po troškám na pánvi. Čerstvé byly moc dobré :-p
    Kořeněné oříšky znám jen pražené, tohle je zajímavá varianta.

    Odpovědět

  • casino casino

    Teda, zizala:, vy račte být rafinovaná jak cukr:-))
    Jsem jedno ucho, jak z toho autoři vybruslí:-O:-D
    ...a já bych přidal ještě špetičku mletého římského kmínu. Ale fakt jenom špetičku:-!:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To používáš nepražené arašídy? U nás je dřív měli Vietnamci, ale protože to lidi moc nekupovali, přešli na běžný sortiment - koření, polévky a pod :-(

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo