Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová tornáda

Křupavá cuketová tornáda z trouby jsou skvělým způsobem jak upotřebovat cuketovou úrodu. Jednoduchá příprava, voňavé koření a zlatavá krusta z parmazánu tvoří dokonalou kombinaci - stačí už jen oblíbený dip a lehké pohoštění je na světě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Cukety omyjeme a odřízneme konce. Každou z nich rozkrojíme na 3 špalíčky. Každý napíchneme na špejli a okolo nakrojíme do vrtulek - tornád. Krok 3: Strouhanku, parmazán a koření smícháme v míse. Cukety polijeme olivovým olejem a obalíme ve strouhankové směsi. Krok 4: Tornáda dáme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 30 minut. V půlce pečení cukety otočíme. Krok 5: Podáváme teplé nebo studené jako přílohu. S oblíbeným dipem můžeme servírovat jako pochutinu k vínu.

TIP: Top 7: Cuketa - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová tornáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPMRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová tornáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPMRV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, strouhanka, parmazán, koření grilovací, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu