Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková cuketová bábovka

Cuketová bábovka z hrníčkového receptu je rychlá, vláčná a skvělá na zpracování přebytků ze zahrady. Největší výhodou je jednoduchost - žádné vážení, jen jeden hrnek a pár základních surovin. Přípravu této bábovky zvládnou i úplní začátečníci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Cuketu oloupeme a nastrouháme. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Krok 4: Přidáme cukr, vejce, olej, kakao, vanilkový cukr a vše promícháme elektrickým šlehačem. Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 50-60 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 6: Před podáváním bábovku pocukrujeme.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy?

Zveřejněno 3. 8. 2025

Poznámka autora poslirecept

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková cuketová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDqxl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková cuketová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDqxl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr krupice, vejce, olej, kakao, cukr vanilkový, cuketa strouhaná, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu