Řezy - nejen ke kávě

jahoda Kuchařka: jahoda

Moučníky , Řezy 32 názorů

Suroviny

Piškot:
3 vejce
120 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
1 lžíce oleje
1 rovná lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Ořechový krém:
200 g mletých ořechů
1 dl mléka
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce másla
Karamelový krém:
1/4 l mléka
1 čokoládový pudink Dr. Oetker
1 máslo
1/2 Salka (dopředu uvařit uzavřenou plechovku 2 hodiny ve vodě)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao.

  2. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém pečícím papírem při 180-200°C asi 10 min. Upečené nejlépe poznáme, když se pečící papír odchýlí od boků plechu. Piškot po zchladnutí je vhodné trochu pokapat-zvlhčit citronovou vodou.

  3. Ořech. krém: Mléko svaříme chviličku s cukrem, až se rozpustí, přidáme máslo a jakmile vmícháme ořechy, okamžitě sundáme z plotny. Necháme trošku vychladnout-ne do ledničky, špatně by se roztíral.

  4. Karamelový krém: Uvaříme klasicky pudink – ovšem bez cukru. Hodně mícháme, protože vaříme jen ze ¼ l. Máslo trošku vyšleháme, přidáme vychladlý pudink, opět šleháme pěkně do pěny, nakonec zašleháme Salko. Máme jemný a akorát sladký krém.

  5. Na piškot nejlépe vidličkou navrstvíme ořechový krém, a na něj karamelový krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo rozpuštěnou pocákáme.

Poznámka

Zdroj: časopis Katarínka extra

Musím tyto řezy doporučit, kdo může ořechy, jsou chuťově přímo sváteční:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 149 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy - nejen ke kávě

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Zdeněk : Recept jsem dávala v r.2011 - dnes si můžeš koupit zkaramelizované mléko již bez vaření http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product...:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zdeněk: Nevíš, co je dobré :-*

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    hosta: To si raději půjdu namazat krajíc s máslem:-8

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Zdeněk : to opravdu slyšíš poprvé, že když vaříš cca 2 hodiny plechovku slazeného mléka ve vodní lázni, tak krásně zkaramelizuje?:-O:-)

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk (neregistrovaný)

    2 hodiny vařit plechovku mléka ??? 8-(:-((:no:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    holubova32: ;-), čtvrtka plechu nevadí, ale pelech máte doufám celý:-D:-)
    Díky a jsem ráda:-K Ty jsi dala ořechy nahoru??, nebo nejsou jen pod krémem vidět?

    Odpovědět

  • holubova32 holubova32

    výborný moučník:yes::yes: včera jsem udělala a dnes je už jen čtvrtka pelechu:-) dovoluji si přidat foto

    Odpovědět

  • Pralinka Pralinka(neregistrovaná)

    Jejda Jahodo mám jen celkové foto dortu, řez se nepodařilo stihnout, no sama jsem byla překvapená, jak krásně to pasovalo k sobě. Ten korpus je vláčný a hezky kakaový a uvnitř dortu je ta dvojbarevná vrstva ořechů a karamelového krému. Ale buďte v klidu, co se týče krásy výrobků, na vás fakt nemám :-)):yes:
    Jo a jsem neregistrovaný/á, to fotky stejně nejdou přidávat :-p. Ale děkuji za skvělou inspiraci :-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Pralinko, prima jsi to zkombinovala;-). Jasně, je na každém, jak si co dochutí. Já nemám právě ráda sladké krémy, tak jsem hledala kompromis. Jsem nadšená tím novým Salkem - tedy, že ho už vyrábí, zatím jsem ho neviděla.
    Škoda jen, že nevidím celkový efekt dortu:-(:-K

    Odpovědět

  • Pralinka Pralinka(neregistrovaná)

    Použila jsem z tohoto receptu ten ořechový a karamelový krém na tento výborný korpus http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej..., Krásně to vystačí na naplnění a ozdobení jednoho dortu, tu ořechovou karamelovu vrstvu jsem dala dovnitř. Jen se musím přiznat, že ten karamelový krém potřeboval trošičku přisladit. Použila jsem to nové, rovnou zkaramelizované Salko. Ten krém nemá chybu! Je fakt že samotné máslo se Salkem je strašně těžký a sladký krém, toto odlehčení je výborné.:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Rebi, tak ten se ti povedl!!!!!:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jahu,já děkuji:-K:yes:jsou moc dobrééé:-p:-p:yes::yes:když ti bylo líto,že manža ty tvoje řezy s vaječným likérem "upozadil"před jahodovýma od Jany R.;-):-8:-D,tak tyto chválí do nebe:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Rebeko, to mne těší, že byly opět na programu.
    Ale řekla bych, že je máš stejné - záleží při focení úhel pohledu, fotím spíš zespodu a Ty shora... Celkově jsem je měla asi 4cm, mám méně krému, tak to zkresluje.
    Díky:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak jsem si to zopákla;-)píkla jsem na menším plechu..piškot byl o něco vyšší než minule,ale ty ho máš vyšší:-//nevím,v čem nebo kde dělám chybu:-(
    nicméně:-!holky ho velmi chválily,takže vlastně o nic nejde;-)
    moučník je vážně skvělý;-):-p:yes::yes::-8:-K

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: panské řezy časopis katarinka řezy ke kávě nejlépe hodnocené řezy buchta s karamelovým salkem nej řezy pečeme ke kávě neco sladkeho ke kávě katarinka extra řezy na plech neco ke kave neco rychleho ke kave dr oetker karamelové řezy karamelové řezy ze salkem video panské řezy recept katarinka časopis karamelove řezy z pudinku a kavou dr.oetker karamelové řezy nejlepe hodnocene moucniky moučník nejen ke kávě

Zapomněl/a jsem heslo