Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajkové lečo

Lečo je oblíbená letní dobrota původem z Maďarska, ve které skvěle upotřebíme zralá rajčata a papriky ze zahrádky. V této verzi ho doplňuje pikantní čabajka, která dodá pokrmu výraznou chuť a sytost. Nejlépe chutná s křupavým čerstvým pečivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky. Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky, rajčata na kostky. Čabajku nakrájíme na kolečka. Krok 2: Ve větším hrnci rozpálíme trochu slunečnicového oleje a osmahneme na něm cibuli. Krok 3: Asi po 4 minutách přidáme česnek, společně opékáme pár minut a přihodíme očištěnou nakrájenou papriku. Dusíme 10 minut. Krok 4: Lečo zaprášíme sladkou paprikou, přidáme nakrájenou čabajku i rajčata a necháme společně změknout. Krok 5: Nakonec do směsi vyklepneme vejce a zamícháme. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Krok 6: Lečo s čabajkou podáváme teplé s bílým pečivem nebo s krajícem čerstvého chleba.

TIP: Desatero rad na téma lečo

Zveřejněno 8. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čabajkové lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVQA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čabajkové lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVQA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, paprika, rajče, čabajka, paprika sušená sladká, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu