Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z řepy a křenu

Úchvatně barevnou pomazánku připravíme z červené řepy a křenu. Nastrouhaná zelenina se spojí s majonézou, která zároveň zjemní zemitou chuť řepy a pálivost křenu. Pomazánku servírujeme na pečivu s kouskem citronu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu uvaříme doměkka, vodu slijeme. Krok 2: Pak řepu oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Krok 3: Křen omyjeme, zbavíme vrchní slupky a nastrouháme najemno, přidáme k řepě a dobře promícháme. Krok 4: Ochutíme cukrem, solí, bílým pepřem a čerstvou šťávou z půlky citronu. Přidáme majonézu, která vše krásně zjemní a propojí chutě. Promícháme. Krok 5: Podáváme na pečivu, dozdobené kouskem citronu a čerstvé zelené petrželky.

TIP: Jak odlehčit majonézu, aby si zachovala chuť

Zveřejněno 29. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z řepy a křenu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NNO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z řepy a křenu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NNO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, křen, cukr krupice, majonéza, sůl, pepř bílý mletý, citron, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu