Hraběnčiny řezy se švestkami
Hraběnčiny řezy jsou klasikou české kuchyně. Připravte si jejich obměnu se švestkami. Kombinace křehkého těsta, šťavnatých švestek a voňavé skořice vytváří dezert, který nikdy neomrzí. Strouhaná horní vrstva dodá řezům křupavost a lákavý vzhled.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme žloutky, cukr, Heru a vypracujeme těsto.
Krok 3: Třetinu těsta vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Zbylé těsto vyválíme a dáme na připravený plech. Těsto můžeme vyválet malým válečkem nebo dát těsto na chvíli do lednice, aby se nám s ním lépe pracovalo.
Krok 4: Švestky omyjeme a vypeckujeme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 5: Těsto poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme mletou skořicí. Na švestky natřeme bílkový sníh.
Krok 6: Na sníh nastrouháme na hrubém struhadle těsto z mrazáku.
Krok 7: Plech vložíme do trouby. Řezy pečeme při 200 °C zhruba 20 minut.
Zveřejněno 5. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny řezy se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADWoO
Moje poznámka
Hraběnčiny řezy se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADWoO
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 33 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 37 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 37 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 54 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 54 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
tuk hera,
vejce,
kypřící prášek,
švestky,
skořice mletá
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0