Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z červené řepy s křenem a Lučinou

Spojení nasládlé červené řepy, jemného sýra Lučina a pikantního křenu dává vzniknout pomazánce, která je lehká, zdravá a neotřelá. Skvěle se hodí na chléb, bagetku i jako barevné pohoštění pro hosty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jindriskas Jindriskas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min - bez doby uležení pomazánky

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, - bez doby uležení pomazánky )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme červenou řepu a necháme zchladnout. Pak ji oloupeme.
Oloupeme a očistíme i kořen křenu. Krok 2: Najemno nastrouháme křen i řepu, přidáme Lučinu, majonézu, sůl a pepř. Vymícháme a necháme uležet. Krok 3: Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 11. 9. 2025

Poznámka autorky Jindriskas

Pomazánka má výraznější chuť se sterilovaným křenem, ale nemusí tam být.

Vaření červené řepy záleží na velikosti a způsobu přípravy:

Celá řepa ve slupce:

– malé kusy: asi 40–50 minut

– střední: 60–90 minut

– velké: až 2 hodiny

V tlakovém hrnci (papiňáku): podle velikosti 20–30 minut

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z červené řepy s křenem a Lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28PK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z červené řepy s křenem a Lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28PK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, křen, křen, lučina, majonéza, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu