Povidlové mrkváče
Šátečky z jemného mrkvového těsta jsou tradičním drobným pečivem, který milují děti i dospělí. Ze základních surovin vypracujeme těsto, které ozvláštní jemně nastrouhaná mrkev. Dovnitř taštiček pak naplníme pikantní povidla.
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Na vále rukou prohněteme mouku, nakrájený tuk, kypřicí prášek do pečiva a nastrouhanou mrkev. Pokud by byla mrkev hodně šťavnatá, můžeme přisypat ještě trochu mouky. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho asi půl hodiny odležet.
Krok 2: Troubu zatím zapneme na 200 °C.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát a rozkrájíme jej na čtverce. Na každý z nich položíme lžičku povidla a přehneme ho. Okraje dobře přitiskneme, aby náplň nevytekla.
Krok 4: Pečeme při 200 °C dozlatova, přibližně 20–25 minut (kontrolujeme podle vlastní trouby).
Krok 5: Hotové mrkváče můžeme ještě pocukrovat.
Zveřejněno 22. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové mrkváče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpQ85
Moje poznámka
Povidlové mrkváče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpQ85
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 10 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 11 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 12 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Suroviny:
mrkev,
mouka polohrubá,
tuk,
kypřící prášek do pečiva,
povidla švestková
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.