Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta jsou tradičním drobným pečivem, který milují děti i dospělí. Ze základních surovin vypracujeme těsto, které ozvláštní jemně nastrouhaná mrkev. Dovnitř taštiček pak naplníme pikantní povidla.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Na vále rukou prohněteme mouku, nakrájený tuk, kypřicí prášek do pečiva a nastrouhanou mrkev. Pokud by byla mrkev hodně šťavnatá, můžeme přisypat ještě trochu mouky. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho asi půl hodiny odležet. Krok 2: Troubu zatím zapneme na 200 °C. Krok 3: Z těsta vyválíme plát a rozkrájíme jej na čtverce. Na každý z nich položíme lžičku povidla a přehneme ho. Okraje dobře přitiskneme, aby náplň nevytekla. Krok 4: Pečeme při 200 °C dozlatova, přibližně 20–25 minut (kontrolujeme podle vlastní trouby). Krok 5: Hotové mrkváče můžeme ještě pocukrovat.

TIP: Další povidlové moučníky

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové mrkváče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQ85

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové mrkváče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQ85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, mouka polohrubá, tuk, kypřící prášek do pečiva, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu