Vepřová kýta s celerovo-okurkovou omáčkou a hráškem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

800 g vepřové kýty
1 větší celer
180 g zauzené slaniny
1 velká šalotka
2 PL sádla nebo oleje
1 salátová okurka
hrst mraženého hrášku
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
vývar z kostí na podlévání
1 zakysaná smetana na zjemnění
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kosti zalijeme vodou a povaříme.
    Bulvu celeru oloupeme, salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Na sádle restujeme pokrájenou šalotku a slaninu. Přidáme vepřovou kýtu a opečeme ji ze všech stran.

  2. Podlijeme vývarem z kostí, přidáme výše uvedené koření, pokrájený celer a necháme krátce podusit.

  3. Maso s vývarem a kořením přendáme do pekáčku a pečeme cca 1 hodinu v rozehřáté troubě. Nakonec přidáme pokrájenou salátovou okurku a ještě chvíli dusíme. Když je maso měkké. Vyndáme jej na talířek a udržujeme v teple.

  4. Ponorným mixérem rozmixujeme sos s celerem a okurkou do hladké konzistence. Podle chuti osolíme, opepříme, (můžeme okyselit citronovou šťávou).Zakysanou smetanu s trochou omáčky rozmícháme v hrnku a vlijeme do rozmixované omáčky, kterou stále mícháme. Nakonec vsypeme mražený hrášek a krátce prohřejeme.

  5. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s těstovinami. Nezahušťujeme, neboť omáčka je dostatečně hustá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta s celerovo-okurkovou omáčkou a hráškem

Tématické fráze: vepřová kýta recepty vepřová kýta omáčka s hráškem vepřová kyta.recept vepřové s okurkovou omáčkou vepřové na hrášku vepřová kýta recept recepty na vepřovou kytu s omáčkou vepřová kýta hrášek a slanina recept sos okurková omáčka vepřová kýta v omáčce recepty omáčky recepty celerovo okurková šťáva recept hamburska s hraškem omacka z veprove kyty protykana slaninou vepřová kýta bez kosti recepty