Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá šlehačková bábovka

Tato nadýchaná šlehačková bábovka vás mile překvapí nejen svou jednoduchou přípravou, ale i jemnou chutí. Díky smetaně ke šlehání je těsto krásně vláčné a nepotřebuje žádný olej ani máslo. Dokonale se hodí k nedělní snídani i odpolední kávě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

forma na bábovku o objemu zhruba 2 l

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek do pečiva, moučkový cukr a promícháme. Krok 2: K sypké směsi přidáme celá vejce, přilijeme smetanu a vše umícháme do hladkého těsta. Krok 3: Kdo má rád, může do bábovky přidat hrst rozinek. Krok 4: Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Krok 5: Bábovku vložíme do studené trouby, kterou poté zapneme na 150 °C. Bábovku pečeme dorůžova asi 50 minut. Krok 6: Upečenou bábovku necháme ještě asi 5 minut odpočinout ve formě, poté opatrně vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

TIP: Jak ochutit bábovku?

Zveřejněno 24. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá šlehačková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8jD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá šlehačková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8jD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, smetana ke šlehání, cukr moučkový, vejce, kypřící prášek do pečiva, rozinky, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu