Kynutý bramborák

sykynda Kuchař: sykynda

Doba přípravy: 2 hod i s kynutím 60 porcí Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

5 vařených brambor ve slupce
10 syrových brambor
1 kg polohrubé mouky
1 1/2 kostky droždí
1 l mléka
2 vejce
3 paličky česneku
sůl
majoránka
3 lžíce sádla ( omegy oleje)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, syrové na nejjemnějším a zalijeme vařicím mlékem.

  2. V hrnku necháme vzejít kvásek.

  3. K bramborám přidáme vejce, majoránku, sůl, česnek a mouku, přilijeme kvásek a necháme kynout.

  4. Poté si vymažeme plechy asi 3 velké, vysypeme mákem, nalijeme těsto a necháme ještě 15 minut kynout.

  5. Poté pečeme asi 1 hodinu ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Do těsta je možné dát i škvarky,popřípadě uzený nakrájené na kostičky nebo i houby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 149 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý bramborák

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Dotaz . Proč mi vždycky při pečení spadne ?? Špatný poměr vařených a syrových brambor ? Přitom to jako pi....c vážím a moje máma to přitom vždycky dělala od oka !

    Odpovědět

  • beloh12 beloh12

    spagetko, to máš pravdu, jen se zapráší a to mají boule za ušima i vyložení masožravci:-p:-p:-8:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    beloh12 - u této buchty je hooodně krajových variant, vysypání mákem je jedna z nich, jinak bez máku se jen vymaže sádlem atd...Pokud dávám houby, jak píše sykynda v Pozn., tak mákem nevysypávám.Všechny varianty jsou ale :-* :-p:-p

    Odpovědět

  • beloh12 beloh12

    Hluchec - tak říkáme této bramborové buchtě, pečeme ze syrových brambor, přísady jako u bramboráků, kořením nešetříme a pečeme hlavně s anglickou slaninou, během pečení 2x potřeme sádlem a pečeme asi 50 minut, aby byl hodně křupavý. posílám bodík:yes::-)):-))jo a nevysypáváme mákem pekáč, jen hodně vymažeme sádlem

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Nadýchaný bramborák, který ozvláštňuje maková chuť. Pekla jsem na horkovzduch při 170°C asi hodinu

    Odpovědět

  • sykynda sykynda(neregistrovaná)

    ;-)Ano špagetko my taky občas dáváme škvarky,nebo uzený,dají se dát i houby.To jsem zapoměla a tak to ihned doplním.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Určitě brzičko zkusím. Jedno z našich nejoblíbenějších jídel je http://www.toprecepty.cz/recept/2569-kureci-smes-s... a bylo by ideální mít najednou upečené větší množství "bramboráčků"

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    sykynda - Tak my děláme kvasnicový bramborák ze syrových brambor, ty se nastrouhají, přidá kmín, česnek, vejce a kvásek udělaný z vlažného mléka a droždí, osolí, přidá mouka, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu, dají se i škvarky a pěkně do červena upeče :-p:-p:yes:. Ale tu tvoji variantu, vyzkouším!!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kynutý bramborák kynutý bramborák na plech bramborák kynutý pečený v troubě kynuté bramboráky kynuté bramboráčky kynutý bramborák ze syrových brambor kynutý bramborák na plechu bramborák kynutý kynutý bramborák ze syrovych brambor na plech bramboráky kynuté bramborák na plech z vařených brambor recept na kynuty bramborak kynutý bác kynutá bramborová buchta bramborová buchta z vařených brambor recept kynuty bramborak kynutý bramborák recept kvasnicové bramboráky kynutej bramborak recepty kynutý bramborák

Zapomněl/a jsem heslo