Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda je jemná, sladká a voňavá pochoutka, která skvěle zachytí chuť podzimních hrušek. Díky lístkům máty získá svěží nádech. Marmeláda se hodí nejen na pečivo, ale také do moučníků či k plísňovým sýrům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a umeleme na masovém strojku. Krok 2: Hruškovou kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání ji povaříme. Krok 3: Pak směs zvážíme a na 1000 g přidáme 500 g cukru. Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. Krok 4: Nakonec přidáme kyselinu citronovou a marmeládu necháme probublat. Krok 5: Ještě horkou marmeládu plníme do připravených čistých zavařovacích sklenic. Krok 6: Do každé sklenice vložíme několik omytých lístků čerstvé máty. Ta marmeládu ještě více provoní a dodá jí skvělou chuť. Krok 7: Sklenice dobře zavíčkujeme a uchováváme v chladu.

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVGA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVGA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máta, hruška, cukr krupice, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu