Hrušková marmeláda
Hrušková marmeláda je jemná, sladká a voňavá pochoutka, která skvěle zachytí chuť podzimních hrušek. Díky lístkům máty získá svěží nádech. Marmeláda se hodí nejen na pečivo, ale také do moučníků či k plísňovým sýrům.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a umeleme na masovém strojku.
Krok 2: Hruškovou kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání ji povaříme.
Krok 3: Pak směs zvážíme a na 1000 g přidáme 500 g cukru. Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.
Krok 4: Nakonec přidáme kyselinu citronovou a marmeládu necháme probublat.
Krok 5: Ještě horkou marmeládu plníme do připravených čistých zavařovacích sklenic.
Krok 6: Do každé sklenice vložíme několik omytých lístků čerstvé máty. Ta marmeládu ještě více provoní a dodá jí skvělou chuť.
Krok 7: Sklenice dobře zavíčkujeme a uchováváme v chladu.
Zveřejněno 27. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVGA
Moje poznámka
Hrušková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVGA
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 22 hodinami
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka od babičky
Vlak0078 před 21 minutami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Verastysova před 50 minutami
Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
MarieJana před 51 minutami
Vázané koláčky od babičky
Cikitaka před 1 hodinou
Cikánská hovězí
Sahula před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
Lucinka1 před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
LenuleJ. před 1 hodinou
Sicilské brambory
zofkak1 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s tvarohem a vůní perníku
jana1974 před 1 hodinou
Znojemská vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Suroviny:
máta,
hruška,
cukr krupice,
kyselina citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.