Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Galetka s rajčaty a brynzou

Galetka je francouzský koláč z křehkého těsta, pečený volně bez formy, který se dá plnit sladkou i slanou náplní. Jednoduchá kombinace rajčat a brynzy jí dodává výraznou chuť, a v remosce se upeče do křupava i nadýchanosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 1 hodina (odležení těsta)

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 1 hodina (odležení těsta))

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 2: Studené máslo nakrájíme na menší kousky a rychle ho zpracujeme s moukou, solí, cukrem a studenou vodou na vláčné těsto, které dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Těsto vyválíme na pečicím papíře na kruh o průměru 30 cm. Krok 5: Necháme volný okraj 5 cm a na střed rozprostřeme brynzu, posypeme polovinou cibule, položíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme zbytkem cibule. Krok 6: Okraj přehneme přes náplň, potřeme ho vajíčkem a pomocí papíru vložíme do remosky a upečeme dozlatova 20-30 minut (dobu je nutno hlídat, každá remoska peče jinak).

TIP: Jak péct v remosce?

Zveřejněno 3. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galetka s rajčaty a brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXv8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galetka s rajčaty a brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXv8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, cukr krystal, voda, kypřící prášek, brynza, rajče, cibule červená, vejce, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu