Borůvková galetka
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,23 g |
Tuky | 135,33 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 293,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji nechat těsto odpočívat do druhého dne. Galetka je pak mnohem jemnější a chutnější. Těsto delší dobu chlazené je potřeba nechat povolit před válením.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2022 18:28
U nás sú momentálne broskyne, tak som skúsila s nimi. Manžel pochválil, tak skúsim ešte aj s černicami. Bála som sa, že sa mi ju nepodarí vyvaľkať ale išlo to dobre a aj preniesť na plech.
20. 7. 2022 18:37
Galetky robím veľmi rada, aj táto sa mi páči...
20. 7. 2022 08:05
líbí se mi
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 25 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 11 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Moosbeernocken: Speciální tyrolské lívanečky se připravují z těsta, ve kterém je víc lesních borůvek než mouky, a obalují se v cukru
Jak zpracovat borůvky a připravit je na zimu. Jsou zdravé a chutné
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr třtinový, sůl, žloutek, jogurt řecký, soda jedlá, borůvky
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
3 názory