Cibulačka s vínem
Talíř horké polévky dokáže člověka postavit na nohy. Uvařte si s námi tradiční cibulačku. Klíčem k úspěchu je správně orestovaná cibule a kvalitní víno. Dokonalé chuti dosáhnete přidáním strouhané goudy a křupavých krutonků.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nahrubo.
Krok 2: V hrnci necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Cibuli smažíme na mírném ohni, dokud se nezačne přichytávat ke dnu hrnce.
Krok 3: Potom stáhneme plamen na minimum, hrnec přiklopíme a cibuli za častého míchání opékáme 15 minut. Za uvedenou dobu cibule chytí zlatavou až hnědou barvu. Potom cibuli zalijeme vroucí vodou, přidáme pepř, sůl, bobkový list a vaříme ještě 20 minut.
Krok 4: Když máme polévku hotovou, přilijeme do ní bílé víno a již nevaříme.
Krok 5: Na talíř dáme nastrouhaný tvrdý sýr (nejlépe goudu), zalijeme horkou polévkou a posypeme krutony.
Zveřejněno 30. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulačka s vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWg07
Moje poznámka
Cibulačka s vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWg07
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 10 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 12 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 6 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 8 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 9 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 9 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 11 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 11 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 13 hodinami
Suroviny:
máslo,
cibule,
voda,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
víno bílé,
sýr strouhaný,
krutony
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0