Brokolicový krém
Recept ještě nebyl hodnocenKrémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 3,60 g |
–– mononenasycené | 1,20 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 640 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Vydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Polévka, která v zimě nejen krásně zasytí, ale i zahřeje. Řeč je o bramboračce, kterou si díky tomuto receptu můžete připravit v krémové variantě. Brambory a kořenová…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Do hrnce vložíme polévkovou lžíci sádla a začneme nádobu zahřívat. Do horkého tuku vhodíme kostičky nakrájené cibule a smažíme je asi 5 minut, pak k osmažené cibulce…
Krémové polévky jsou velmi oblíbené zejména v chladném počasí, kdy příjemně zahřejí i zasytí. Mezi nejčastěji používanou zeleninu patří hrášek a brokolice. Právě…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Jednoduché a chutné polévky zasytí nejen na oběd, ale i na večeři. A mezi takové se řadí i tato krémová bramborová s česnekem. Doplnit ji můžete vašim oblíbeným zrajícím…
Vydatná krémová polévka, zdravě zahuštěná rozmixovanou zeleninou. Je velmi snadná na přípravu a zvládne jí i začátečník. Množství koření a chilli si upravíte dle své…
Obliba krémových polévek stoupá, mají mnoho výhod. Jsou rychle hotové, stačí pár základních surovin, které máte většinou doma, zvládnou ji i začátečníci , zasytí a…
Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme. Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se…
Sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnku, přidáme pažitku, libeček, česnek, sádlo a majoránku.Vývar přivedeme k varu a vařícím zalijeme připravené suroviny v…
Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání…
Česnek očistíme a každý stroužek rozkrojíme a odstraníme zelený klíček. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, …
Lišky patří mezi tradiční a oblíbené druhy hub. Mají velice typickou vůni a lehce kořeněnou chuť. My je s tímto receptem můžeme snadno zakomponovat do lahodné cibulové…
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez vysmaženého tuku vyndáme…
Sytá krémová polévka s pořádnou dávkou opečených krutonů může směle nahradit i lehčí večeři nebo zajistit pořádnou svačinu. Smetana zjemní výslednou zelenino-houbovou…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmažíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.Osolíme, opepříme a přidáme špetku…
Do studené vody vložíme kuřecí maso, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.Přibližně 20 minut před konce varu přidáme oloupané brambory pokrájené na…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Není čas to změnit a zkusit něco…
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka
Byliny v kuchyni: Fenykl posiluje imunitu, zlepšuje náladu a pomáhá snížit cholesterol
Navštívili jsme novou cukrárnu Zdeňka Pohlreicha: Objednat si z Café Imperial Dolce můžete dorty a pečivo přes internet