Brokolicový krém
Recept ještě nebyl hodnocenKrémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 3,60 g |
–– mononenasycené | 1,20 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 640 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Krémové polévky jsou velmi oblíbené zejména v chladném počasí, kdy příjemně zahřejí i zasytí. Mezi nejčastěji používanou zeleninu patří hrášek a brokolice. Právě…
Vydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Polévka, která v zimě nejen krásně zasytí, ale i zahřeje. Řeč je o bramboračce, kterou si díky tomuto receptu můžete připravit v krémové variantě. Brambory a kořenová…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za půl hodiny. Před podáváním ji…
Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory a polévkovou zeleninu a dáme vařit do uzeného vývaru. Zatím osmažíme na tuku krutonky, opečeme plátky slaniny (ty lze i…
Česnek očistíme a každý stroužek rozkrojíme a odstraníme zelený klíček. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, …
Jednoduché a chutné polévky zasytí nejen na oběd, ale i na večeři. A mezi takové se řadí i tato krémová bramborová s česnekem. Doplnit ji můžete vašim oblíbeným zrajícím…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
Krémovou špenátovou polévku si oblíbí i ti, kteří špenát nemají zrovna dvakrát v oblibě. Příprava syté a chutné polévky opravdu není složitá a tak se do ní můžou bez…
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná…
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez vysmaženého tuku vyndáme…
Do uzeného vývaru dáme vařit brambory, asi po 10 minutách přidáme očištěnou brokolici pokrájenou na růžičky (košťál oloupeme a dáme jako první). Vše uvaříme doměkka.…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Směs salátů propláchneme, kuřecí filety nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a velmi pomalu smažíme na oleji. Až jsou kousky měkké,…
Cibuli nakrájíme na větší kostky, pórek na silnější kolečka, dáme do hrnce s olejem a restujeme na mírném ohni do zlatavé barvy zeleniny. Až pak ji zalijeme vývarem a…
Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může spařit horkou vodou a oloupat, já nechala celé. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.Na másle s olejem orestujeme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na…
Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.Světlou část také dobře…
Všechny suroviny na dressing smícháme a přidáme do něj nakrájenou zeleninu a sýry.Vše promícháme a posypeme opečenými kostičkami chleba.
Kompletní menu získáte, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Smažená mořská štika s cibulovým pyré jako hlavní chod je delikátní. Při přípravě pyré zároveň…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý
Dobře zakopané české poklady. Jak správně používat brambory podle varných typů?
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století