Francouzská cibulačka

kakatko Kuchařka: kakatko

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Polévky 26 názorů

Suroviny

750 g cibule
50 g másla
2 lžíce mouky
1,5 litru vývaru
2 rohlíky
2 lžíce oleje
80 g sýra
120 ml suchého bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.

  2. Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.

  3. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.

  4. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.

  5. V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.

  6. Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)

Poznámka

Jsem ráda, že jsem tento recept našla v ŽaŽ, měli jsme ji ve svatebním menu a okamžitě jsem si ji zamilovala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 623 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzská cibulačka

  • Eja57 Eja57

    Spitzerg: obojí je možné, ale s hovězím to bude lepší, aspoň já ho do cibulačky dávám..

    Odpovědět

  • Spitzerg Spitzerg

    Mluvite o vyvaru, Jenna set o zeleninovy a nebo o hovezi?

    Odpovědět

  • coprfild coprfild(neregistrovaný)

    Dnes jsme ji vařili poprvé, ale je to prostě parádajavascript:;

    Odpovědět

  • Fareg Fareg

    cibulačku jsem již uvařil a byla teda výborná
    :yes:

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Je to ta nejlepší cibulačka na světě.:-! :-):-):-):-):-);-);-);-):-8:-8:-8:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Dnes ji budu vařit vůbec poprvé,moc se na ni těším a doufám,že bude chutnat...
    :-p

    Odpovědět

  • casada casada(neregistrovaná)

    Božská, dělám ji často, dětem ovšem mírně přislazuji. Maminka mi vždycky říkala - čím lepší víno, tím lepší výsledek a je to pravda :-)

    Odpovědět

  • Irenka Irenka(neregistrovaná)

    Venku krásné deštivé odpoledne, cibulačka už jen pobublává, bagetka je na cestě. Už se nemůžu dočkat. Díky za inspiraci. Moc dobrý recept.:yes::-))

    Odpovědět

  • BlueRabbit BlueRabbit(neregistrovaný)

    lachmanova:

    Fajn... :) Taky jsem jí udělal a koukám..., kdo mě předběhl... :D

    :-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dnes uvařena a je moc dobrá:-p:yes:

    Odpovědět

  • mekele mekele(neregistrovaný)

    Chybi tymian (celkem zasadni vec), troska soli a pepre. Jinak ok.

    Odpovědět

  • janča janča(neregistrovaná)

    tak dnes jsem jí dělala poprvé podle tohoto receptu a byla výborná :-)

    Odpovědět

  • lachmanova lachmanova

    opravdu výborná polévka!!:-p

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Zítra se na ní chystám ;-) Mám na ní strašnou chuť a vypadá opravdu skvěle. Děkuji za Váš recept. Určitě uvedu ohlasy :-)

    Odpovědět

  • kaci kaci(neregistrovaný)

    vcera jsem ji videla v prostreno;-)a jak ctu,tak je moooc dobra:-D,udelam ji na vikend,cekame navstevu,tak se me snad povede:-S

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cibulačka cibulačka recept francouzka cibulacka cibulačka pohlreich polévka cibulačka recept cibulačka francouzská cibulačka podle pohlreicha cibulačka polévka cibulačka polévka recept francouská cibulačka recept na francouzskou cibulacku recept na cibulacku výborná cibulačka recept na francouzkou polévku cibulačka recepty cibulacka francouzká cibulačka recept nejlepší cibulačka cibulačka recepty francouzská polévka cibulačka francozská cibulačka

Zapomněl/a jsem heslo