Francouzská cibulačka

Polévky Doba přípravy: 45 minut příprava 29 názorů

Polévky Doba přípravy: 45 minut příprava 29 názorů

Suroviny 4 porce

750 g cibule
50 g másla
2 lžíce mouky
1,5 litru vývaru
2 rohlíky
2 lžíce oleje
80 g sýra
120 ml suchého bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.

  2. Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.

  3. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.

  4. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.

  5. V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.

  6. Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)

Poznámka od kuchařky

Jsem ráda, že jsem tento recept našla v ŽaŽ, měli jsme ji ve svatebním menu a okamžitě jsem si ji zamilovala.

Komentáře k receptu Francouzská cibulačka

  • Klarina. Klarina.

    Právě dovařena. Je jednoduchá, nekomplikovaná, s výbornou jemně nakyslou chutí <3. Super a doporučuji :-).

    Odpovědět

  • Manelka Manelka

    Do polévky jsem přidala bílé tofu nakrájené na malé kostičky. Je tu vůně po celé kuchyni. Dávám body 2:yes::yes:

    Odpovědět

  • Janajob Janajob

    Lahodná polévka, příjemně sladkokyselá a sytá díky pečeným rohlíkům se sýrem! Pochutnala jsem si!:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Spitzerg: obojí je možné, ale s hovězím to bude lepší, aspoň já ho do cibulačky dávám..

    Odpovědět

  • Spitzerg Spitzerg

    Mluvite o vyvaru, Jenna set o zeleninovy a nebo o hovezi?

    Odpovědět

  • coprfild coprfild(neregistrovaný)

    Dnes jsme ji vařili poprvé, ale je to prostě parádajavascript:;

    Odpovědět

  • Fareg Fareg

    cibulačku jsem již uvařil a byla teda výborná
    :yes:

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Je to ta nejlepší cibulačka na světě.:-! :-):-):-):-):-);-);-);-):-8:-8:-8:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Dnes ji budu vařit vůbec poprvé,moc se na ni těším a doufám,že bude chutnat...
    :-p

    Odpovědět

  • casada casada(neregistrovaná)

    Božská, dělám ji často, dětem ovšem mírně přislazuji. Maminka mi vždycky říkala - čím lepší víno, tím lepší výsledek a je to pravda :-)

    Odpovědět

  • Irenka Irenka(neregistrovaná)

    Venku krásné deštivé odpoledne, cibulačka už jen pobublává, bagetka je na cestě. Už se nemůžu dočkat. Díky za inspiraci. Moc dobrý recept.:yes::-))

    Odpovědět

  • BlueRabbit BlueRabbit(neregistrovaný)

    lachmanova:

    Fajn... :) Taky jsem jí udělal a koukám..., kdo mě předběhl... :D

    :-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dnes uvařena a je moc dobrá:-p:yes:

    Odpovědět

  • mekele mekele(neregistrovaný)

    Chybi tymian (celkem zasadni vec), troska soli a pepre. Jinak ok.

    Odpovědět

  • janča janča(neregistrovaná)

    tak dnes jsem jí dělala poprvé podle tohoto receptu a byla výborná :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: cibulačka cibulačka recept francouzka cibulacka cibulačka pohlreich polévka cibulačka recept cibulačka cibulačka polévka francouzská cibulačka podle pohlreicha cibulačka polévka recept francouská cibulačka recept na francouzskou cibulacku recept na cibulacku výborná cibulačka recept na francouzkou polévku cibulačka francouzká cibulačka recept recepty cibulacka cibulačka recepty nejlepší cibulačka francouzská polévka cibulačka francozská cibulačka