Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový gratin s dýní

Připravte si snadný a sytý podzimní pokrm v podobě bramborovo-dýňového gratinu. Brambory a dýni stačí jen promíchat se šunkou, zalít smetanou a upéct dozlatova. Hotový pokrm podáváme posypaný sýrem a ozdobený čerstvou petrželkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme olejem. Krok 2: Brambory oškrábeme a omyjeme, dýni rozkrojíme a odstraníme semena. Brambory a dýni nakrájíme na co nejtenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Krok 3: Brambory, dýni a šunku vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, okořeníme Vegetou a dobře promícháme. Krok 4: Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme se smetanou, kterou zalijeme bramborovou směs. Krok 5: Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 1 hodinu. Krok 6: Porce posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme petrželkou.

TIP: Dýně v naší kuchyni - časté otázky

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborový gratin s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkLjl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborový gratin s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkLjl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, dýně hokkaido, šunka vepřová, olej, česnek, smetana, sůl, pepř mletý, vegeta, sýr strouhaný, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu